Mobile menu

Avrupa Bireysel'de 6.Tur

1630228695865İzlanda, Reykjavik’de gerçekleşen 2021 Avrupa Bireysel Şampiyonası’nda 6.tur maçları oynandı. Yavaş yavaş zirvenin şekil almaya başladığı şampiyonada liderlik koltuğunda 5,5 puan ile GM Rauf Mamedov oturuyor. Şampiyonada yarışan büyükustalarımız ise siyah taşlar ile mücadele ettikleri turdan 1 galibiyet ve 2 beraberlik ile ayrıldık.

Günün yıldızı hiç kuşkusuz GM Vahap Şanal oldu. Ermeni sporcu GM Haik Martirosyan ile karşılaşan büyükustamız, siyah taşlar ile açılıştan istediği gibi çıkarak alan avantajını aldı. Baskılı oyunu ile adeta rakibine nefes aldırmayan GM Şanal, kuvvetli rakibinin piyonlarını teker teker topladı ve çok güzel bir galibiyete imza attı. Böylece 4,5 puana ulaşan büyükustamız, 7. turda ise Macar sporcu GM Viktor Erdos karşısında beyaz taşlar ile mücadele edecek.

Macar sporcu GM Gabor Nagy ile karşılaşan GM Mustafa Yılmaz, hızlı bir beraberlik ile masadan ayrıldı. 4,5 puan ile yoluna devam eden sporcumuz, 7. turda ise Alman sporcu IM Spartak Grigorian ile karşılaşacak.

GM Emre Can ise Slovak sporcu IM Tamas Petenyi karşısında oyunsonunda istemediği bir konumda  kalsa da konumu eşitledi ve ardından da masadan yarım puan ile ayrıldı. 3,5 puan ile yoluna devam eden GM Can, 7. turda ise IM Momchil Petkov ile karşı karşıya gelecek.

 

7. turu TSİ 18.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-results: https://chess-results.com/tnr563954.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-championship-2021/1/1/19