Mobile menu

Avrupa Bireysel'de 4.Tur Maçları Oynandı

16302286958652021 Avrupa Bireysel Şampiyonası’nda dün 4. tur maçları oynandı. Ermeni sporcu GM Robert Hovhannisyan bu turdan da galibiyet ile ayrılarak şampiyonaya tam puan ile devam eden tek sporcu olarak zirvede yer alıyor. Şampiyonada yarışan 3 sporcumuzun da siyah taşlar ile mücadele ettiği turdan 2 beraberlik ve 1 kayıp ile ayrıldık.

10. masada GM Jonas Buhl Bjerre karşısında maça çıkan GM Mustafa Yılmaz, oyunsonuna girildiğinde rakibinde uzak geçer olduğu için konumu eşitlemek için mücadele etti ve masadan yarım puan ile ayrıldı. Böylece 3 puana ulaşan sporcumuz, 5. turda ise ev sahibi İzlanda’nın 3 numarası GM Hannes Stefansson ile karşılaşacak.

Slovak sporcu IM Setafan Muzir ile karşılaşan GM Vahap Şanal, oyunortasında sert bir şah kanadı atağına mağruz kalsa da konumu savunmayı başardı ve zaman sıkışmasında karşılıklı yapılan ufak hatalar sonucunda maç beraberlik ile sonuçlandı. 2,5 puan ile yoluna devam eden büyükustamız 5. turda ise Alman sporcı IM Nikolas Lubbe ile karşı karşıya gelecek.

Siyah taşlar ile FM Karolis Juksta karşısında açılış ve oyunortasında vezir kanadında inisiyatifi eline alıp rakibine baskı kursa da rakibi de şah kanadında oyun kurmaya çalıştı. Konumda 2 taraf için de net bir avantaj olmasa da büyükustamız oyunsonunda yaptığı ince bir hata günü puansız bir şekilde kapattı. 2 puan ile yoluna devam eden sporcumuz, 5. turda ise ilk turda GM Yılmaz’ın yendiği IM Askell Karason ile mücadele edecek.

5. turu TSİ 18.00’da başlayacak olan şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-results: https://chess-results.com/tnr563954.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-championship-2021/1/1/19

Haber: Mert Tırak