Mobile menu

FM Ediz Gürel ve CM Yağız Kaan Erdoğmuş Finalde

16300552176122021 FIDE Online Küçükler ve Yıldızlar Hızlı Dünya Kupası’nda yarı final maçları sona erdi. 14 yaş genel kategoride FM Ediz Gürel ve 10 yaş genel kategoride de CM Yağız Kaan Erdoğmuş, rakiplerini 1,5-0,5 mağlup ederek finale yükseldiler ve Aralık ayında yapılacak olan Süper Final’de oynamaya hak kazandılar.

10 yaş genel kategoride fırtına gibi esen CM Yağız Kaan Erdoğmuş, Vietnamlı Khuong Duy Dau karşısında ilk maçta beyaz taşlar ile hızlı bir şah kanadı atağı sonucunda rahat bir galibiyet aldı. 2. maçta ise siyah taşlar ile açılıştan üstün olan sporcumuz kazanmak için konumu zorlamadı ve beraberlik alarak adını finale yazdırdı. Sporcumuz final müsabakasında ise 14 numaralı seribaşı olan Hintli Ethan Vaz ile karşılaşacak.

14 yaş genel kategoride ise stresli bir şekilde yarı finale gelen FM Ediz Gürel, ilk maçta siyah taşlar ile adeta ders niteliğinde bir oyun sergiledi ve oyunsonunda 2 piyon öne geçerek rakibini mağlup etmeyi başardı. Rövanş maçında ise beyaz taşlar ile rakibine hiçbir zayıflık vermeyen sporcumuz yarım puan alarak adını finale yazdırmayı başardı. Sporcumuz final maçında ise 3 numaralı seribaşı olan Kazak sporcu FM Aldiyar Ansat ile mücadele edecek.

Final maçlarında sporcularımıza başarılar dileriz.

Resmi Site : https://youth-worldcup.fide.com/