Mobile menu

FIDE Online Küçükler ve Yıldızlar Hızlı Dünya Kupası'nda 2. Tur Sona Erdi

16300552176122021 FIDE Online Küçükler ve Yıldızlar Hızlı Dünya Kupası’nda 2. tur maçları sona erdi. 10 yaş genel kategorisinde yarışan sporcumuz CM Yağız Kaan Erdoğmuş 2-0 ile turu geçerken 14 yaş genel kategoride yarışan FM Ediz Gürel ise 0,5-1,5 skor ile kaybetse de rakibinin diskalifiye olması sonucu yarı finale yükseldi.

10 yaş genel kategoride favori konumda turnuvaya başlayan sporcumuz CM Yağız Kaan Erdoğmuş, dün aldığı net galibiyetin ardından bugün de 2 maçta da rakibini mağlup etmeyi başardı ve 2-0 skor ile turu geçerek rakiplerine gözdağı verdi. Sporcumuz yarı finalde ise 5 numaralı seribaşı olan Vietnamlı Khuong Duy Dau ile karşı karşıya gelecek. İlk 3 sporcunun Süper Final’de oynamaya hak kazanacağı kupada sporcumuz yarı finali de yenmesi halinde Süper Final’de oynamaya hak kazanacak.

14 yaş genel kategoride yarışan sporcumuz FM Ediz Gürel ise ilk turun en büyük sürprizine imza atan sporcusu Dinh Minh An ile karşılaştı. İlk maçta sporcumuz kötü bir oyun sergilemese de rakibinin iyi oyunu sonucunda kaybetmekten kurtulamadı. 2. maçta ise siyah taşlar ile oynayan sporcumuz kazanç için zorlasa da rakibi izin vermedi ve maç beraberlik ile sonuçlandı.

Güncelleme: FM Ediz Gürel, rakibinin diskalifiye olması sonucunda yarı finale yükseldi.

Yarı final mücadelesi verecek olan sporcumuz FM Ediz Gürel ve CM Yağız Kaan Erdoğmuş’a başarılar dileriz.

Resmi Site : https://youth-worldcup.fide.com/

Resmi Site : https://youth-worldcup.fide.com/

Haber: Mert Tırak