Mobile menu

Avrupa Bireysel'de 2. Tur

adsz tasarm - 2021-08-24t101219.5212021 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası’nda 2. tur maçları oynandı. Genç sporcumuz GM Vahap Şanal günü galibiyet ile kapatırken GM Mustafa Yılmaz ile GM Emre Can günü yarım puan ile kapattılar.

IM Jan Subelj karşısında siyah taşlar ile mücadele eden GM Vahap Şanal, açılıştan itibaren aktif oyunu ile rakibine baskı kurdu ve rakibinin oyunortasında yaptığı hata sonucunda maçı kazanmayı başardı. Sporcumuz 3. turda ise Rus sporcu GM Mikhail Antipov ile karşı karşıya gelecek.

Siyah taşlar ile oynayan bir diğer sporcumuz GM Mustafa Yılmaz, GM Adam Kozak ile karşılaştı. Sicilya savunmasında Najdorf-Zehirli piyon varyantının oynandığı maçta oldukça karışık geçen bir açılıştan sonra iki taraf da rakibine zayıflık vermedi ve maç beraberlik ile sonuçlandı. GM Yılmaz, 2. turda ise Sırpların genç sporcusu GM Luka Budisavljevic ile karşılacak. IM Nikolas Lubbe ile karşılaşan GM Emre Can ise iki tarafın da sağlam bir oyun sergilediği maç sonucunda masadan yarım puan ile ayrıldı. Sporcumuz 2. turda ise Slovak sporcu IM Stefan Mazur ile mücadele edecek.

2. turu bugün TSİ 18.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-results: https://chess-results.com/tnr563954.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-championship-2021/1/1/19

Haber: Mert Tırak