Mobile menu

FIDE Online Küçükler ve Yıldızlar Hızlı Dünya Kupası Final Turnuvası Başladı

16300552176121-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında Seçme turnuvası yapılan 2021 FIDE Online Küçükler ve Yıldızlar Hızlı Dünya Kupası’nda dün final aşaması başladı. Her kategoride 16 sporcunun çift turlu eleme usulü ile oynayacağı turnuvada ilk 3 sırayı alan sporcular Süper Final’de oynamaya hak kazanacak. 4 sporcumuzun katılmaya hak kazandığı final aşamasının ilk turunda CM Yağız Kaan Erdoğmuş ile FM Ediz Gürel turu geçmeyi başarırken Arya Aydoğan ile WCM Gülce Nehir Kara kupaya veda ettiler.

10 yaş genel kategoride doğrudan katılım hakkı bulunan CM Yağız Kaan Erdoğmuş, final aşamasına 1. sırada başladı ve ilk turda 16. sırada başlayan Kanadalı sporcu Zhao Jifan karşısında iki maçı da kazanarak bir üst tura çıkmaya hak kazandı. Sporcumuz 2. turda ise 8 numaralı Rus sporcu Taimaz Temirbekov ile karşı karşıya gelecek.

14 yaş genel kategoride seçme turnuvasını mükemmel bir performans ile şampiyon olarak tamamlayan FM Ediz Gürel, final aşamasına 5. sırada başladı. İlk turda 12. sırada başlayan Hollandalı sporcu Arthur De Winter ile karşılaşan sporcumuz rakibini 1,5-0,5 mağlup etmeyi başardı. Sporcumuz 2. turda ise 13 numaralı Vietnamlı sporcu An Dinh Minh ile karşılaşacak.

10 yaş kızlar kategorisinde 8. sırada başlayan Arya Aydoğan ise 9 numaralı Vietnamlı sporcu Le Thai Hoang Anh ile karşılaştı. Mücadele 1-1 eşitlik ile Armageddon maçına gidildi ve bu maçı kazanan ise maalesef rakibimiz oldu. Böylelikle sporcumuz ilk turda şampiyonaya veda etti. 16 yaş kızlarda ise 10. sırada başlayan WCM Gülce Nehir Kara, 7 numaralı Malezyalı sporcu WCM Jia Ru Sim ile karşılaştı. Bu mücadelede de 1-1 eşitliğin ardından Armageddon maçına gidildi. Bu maçta beyaz taşlar ile oynayan sporcumuz maçtan beraberlik ile ayrıldı ve ilk turda şampiyonaya veda etti.

Kupada 2. tur heyecanı bugün TSİ 18.00’da başlayacak.