Mobile menu

2021 Riga Teknik Üniversitesi Açık Satranç Turnuvası Sona Erdi

img-20210807-wa00009 Ağustos 2021 tarihinden bu yana Letonya’da devam eden 2021 Riga Teknik Üniversitesi Açık Satranç Turnuvası, bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. 1 numaralı seribaşı Alexander Donchenko son 6 maçını da kazanarak 7,5 puan ile turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Turnuvada ülkemiz adına yarışan sporcularımız ise GM Vahap Şanal 6 puan, IM Cem Kaan Gökerkan 5,5 puan ile turnuvayı tamamladılar.
 
GM Şanal, son turlara doğru turnuvanın en üst masalarına kadar tırmandı. 8. turda GM Alexander Donchenko ile karşılaşan sporcumuz siyah taşlar ile dirençli bir oyun sergilese de gününde olan rakibi karşısında kaybetmekten kurtulamadı. Son turda ise IM Yevgeniy Roshka ile mücadele eden, GM Şanal oldukça dengeli giden oyunu agresif oyunu ile kale+file karşı kale oyunsonuna götürdü. Sporcumuz kazanmak için elinden geleni yapsa da 119 hamle sonucunda masadan yarım puan ile ayrıldı ve turnuvayı da 6 puan ile tamamladı.
 
Turnuvada yarışan bir diğer sporcumuz IM Cem Kaan Gökerkan’a baktığımızda ise turnuvaya pek iyi bir başlangıç yapamayan sporcumuz 3 maç üst üste kazanarak tekrardan üst sıralara çıkmayı başardı. 8. turda ise 5 numaralı seribaşı GM Chithambaram Vr. Aravindh ile karşılaştı. Siyah taşlar ile rakibinden yarım puan alan sporcumuz son maçından ise puansız bir şekilde ayrıldı ve turnuvayı 5,5 puan ile tamamladı.
 
Sporcularımızı tebrik ediyoruz, önümüzdeki turnuvalarında başarılar diliyoruz.
 
 
Haber: Mert Tırak