Mobile menu

LGS'de Satranç Sporcularından Büyük Başarı

adsz tasarm - 2021-07-02t155446.967Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6 Haziran'da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında satranç sporcularımız büyük bir başarı göstererek Türkiye derecesi elde etti.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye’nin farklı illerinden Federasyonumuza ulaşan ilk bilgilere göre; Ankara Demirspor Satranç Eğitim Merkezi'nden Ahmet Erhan Avcı, Muğla’dan Alperen Özcan, Gaziantep’ten Mehmet Ertuğrul Kaya, Samsun’dan Dost Seferoğlu, Aydın Nazilli'den Emre Berat Keser, Osmaniye Kadirli'den Emre Sayğan ve Düziçi’den Hanifi Efe Nayan, Edirne'den Alper Atlı ve Berke Yay tam puan alırken, Antalya’dan Fatma Elçin Kurnaz, Denizli’den Gülin Dönmez, Çanakkale'den Anıl Alabaş ve Abdullah Baturalp Şahin, İstanbul'dan Nehir Ertürk, Düzce’den Halil Onur Taşlı, Ankara'dan Meriç Yanık bir ya da birkaç yanlış ile önemli başarılar elde etti. Tam puan yapan sporculardan Dost Seferoğlu, satranç sporunun dikkat problemini çözmekte çok yararlı olduğunu sınavda aldığı başarısına ilişkin vurguladı.

Böylesi güzel sonuçlar elde eden tüm sporcularımızı kutlar, satrancın kazanımları ile nice başarılar yakalamalarını dileriz.

(LGS sınavında Türkiye derecesi elde eden sporcularımızın isim, fotoğraf ve iletişim bilgilerini Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine mail atmalarını rica ederiz.)

 

1625308284190