Mobile menu

IM Atalık 5,5 Puanla Liderliğini Sürdürüyor

dsc00669Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda altıncı tur da geride kaldı. Şampiyonanın en çok beklenen partisinde şampiyonluk şansı için siyah taşlarla kazanması gereken WGM Öztürk Örenli, inisiyatifi ele geçirmesine karşın IM Atalık’ın filini ata değişmesine ve sonucunda oyunu bloke etmesine engel olamadı ve taraflar dengede olan bir konumda beraberlikte anlaştı.
 

Şampiyonada son üç tura girerken 5,5 puanlı IM Atalık ve 5 puanlı WGM Öztürk Örenli’yi 4,5 puanla WCM Çiğdem Onur, WCM Hayrun Nisa Şahin ve WFM Esma Doğa Duran takip ediyor.

19 Haziran Cumartesi günü TSİ 10.00’da başlayacak yedinci turda tüm gözler zirve mücadelesini yakından ilgilendiren Hayrun Nisa Şahin – Ekaterina Atalık ve Kübra Öztürk Örenli-Çiğdem Onur partilerinde olacak. IM Can Arduman’ın canlı analiz ve yorumlarıyla bu oyunları takip etmeyi unutmayın.

Şampiyonanın yorum ve analizlerini TurkishChess isimli YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Şampiyonanın karşılaşmalarına yönelik soru ve yorumlarınızı Federasyonumuzun Instagram ve Twitter (@turkishchess) sayfalarından ilgili görsellerin altına #ArzumKadınlar2021 etiketini kullanarak yazabilirsiniz.