Mobile menu

Beşinci Tura IM Atalık Tek Başına Lider Giriyor

dsc00386Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda dördüncü turun ardından artık tam puanlı tek bir isim kaldı: IM Ekaterina Atalık. Bugün üst düzey ve kusursuz denebilecek bir oyunun ardından WCM Çiğdem Onur’u yenen IM Atalık, tam puanlı bir diğer oyuncu olan WCM Hayrun Nisa Şahin’in oldukça maceralı ve incelemeye değer ilginç bir partide WGM Öztürk Örenli’ye yenilmesi sonucu zirvede tek başına kalmış oldu ve şampiyonanın kalan turları öncesinde önemli bir avantajı ele geçirdi.

Zirve mücadelesini yakından ilgilendiren bu iki güzel partinin dışında günün bir diğer önemli oyunu WFM Gündoğan ve WFM Duran arasındaydı.Tıpkı bir önceki turda olduğu gibi kayıp bir konumdan partiyi lehine çevirmesini bilen WFM Duran böylece puanını 3,5’a çıkardı ve WGM Öztürk Örenli ile birlikte 2-3. sıraları paylaşıyor. Bugün kazanan Nino Kalaycı ve Işıl Can ile Çiğdem Onur ve Hayrun Nisa Şahin ise 3 puanla bu iki satranççının yarım puan gerisinde dördüncü sırayı paylaşarak şampiyonayı sürdürüyorlar.

Şampiyonanın beşinci turu 17 Haziran Perşembe günü TSİ 15.00’te başlayacak.

Şampiyonanın yorum ve analizlerini TurkishChess isimli YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Åžampiyonanın karşılaÅŸmalarına yönelik soru ve yorumlarınızı Federasyonumuzun Instagram ve Twitter (@turkishchess) sayfalarından ilgili görsellerin altına #ArzumKadınlar2021 etiketini kullanarak yazabilirsiniz.

Haber: Tarık Selbes

Turnuva Sayfası

Canlı Yayın 

FotoÄŸraf Galerisi