Mobile menu

Atalık, Şahin ve Onur Liderliği Paylaşıyor

dsc00257Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda üçüncü tur da geride kaldı ve artık tam puanla zirveyi paylaşan sadece üç isim var: IM Ekaterina Atalık, WCM Çiğdem Onur ve WCM Hayrun Nisa Şahin. Bu üç oyuncuyu yarım puan geriden WGM Kübra Öztürk Örenli ve WFM Esma Doğa Duran takip ediyor.

Zirve mücadelesini ilgilendiren oyunlara kısaca göz atarsak, IM Ekaterina Atalık’ın bu turda da fazla zorlanmadan galip geldiğini görüyoruz. Daha açılışta çift fil avantajını elde eden IM Atalık daha sonra inisiyatifi de elinde tuttu ve daha aktif olan taşlarıyla rahat bir galibiyet elde etti. Oldukça maceralı geçen Hafize Demirtaş – Çiğdem Onur partisinde her iki taraf da üstünlük şansları elde etti ancak kalite önde olan Çiğdem Onur dakik oynamasa da nihayetinde kazanan taraf oldu. Benzer şekilde her iki tarafa da gidip gelen bir parti de 1,5 puanlı Esma Doğa Duran ve Azra Ece Koç arasındaydı. Azra Ece Koç tamamen kazanç bir konum elde etmesine karşın konumu olabilecek en yanlış şekilde açmayı seçince WFM Duran bu fırsatı kaçırmayarak oyunu matla sonlandırdı.

Tura tam puanla giren Hayrun Nisa Şahin, Zeynep Çiftçi karşısında siyah taşlarla belki de günün partisini oynadı. Şah-Hint Savunması’nı seçen WCM Şahin, daha sonra bu açılışta tematik olan fikirleri ustalıkla uygulamayı başardı ve oyunu şah kanadını dağıtan bir fedanın ardından mat hücumuyla sonlandırdı. Bu açılışı öğrenmek isteyenler için öğretici olabilecek nitelikte bir parti olduğu pekâlâ söylenebilir. Son olarak WGM Kübra Öztürk Örenli de WCM Elif Zeren Yıldız’ı bir Çift Fianchetto partisinde pozisyonel tarzda mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.

Şampiyonanın dördüncü turu 16 Haziran Çarşamba günü TSİ 15.00’te başlayacak. Zirve mücadelesi için kritik öneme haiz IM Ekaterina Atalık – Çiğdem Onur ve WCM Hayrun Nisa Şahin-WGM Kübra Öztürk Örenli partileri başta olmak üzere tüm oyunları IM Can Arduman’ın canlı yorumlarıyla takip etmeyi unutmayın!

Şampiyonanın yorum ve analizlerini TurkishChess isimli YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Şampiyonanın karşılaşmalarına yönelik soru ve yorumlarınızı Federasyonumuzun Instagram ve Twitter (@turkishchess) sayfalarından ilgili görsellerin altına #ArzumKadınlar2021 etiketini kullanarak yazabilirsiniz.

Haber: Tarık Selbes

Turnuva Sayfası

Canlı Yayın 

Fotoğraf Galerisi