Mobile menu

Avrupa Hibrit Eleme Turnuvası Final Turunda İlk Gün

img-20210527-wa0014FIDE Dünya Kupası Avrupa Hibrit Eleme Turnuvası’nda final turunun ilk partileri bugün tamamlandı. Büyükustalarımız açısından çok iyi geçmeyen günde tek beraberliğimiz GM Emre Can’dan geldi. GM Mustafa Yılmaz ve GM Vahap Şanal maalesef oyunlarını kaybettiler ve yarın oynanacak ikinci partilerde galip gelerek maçlarını eşitlik bozmaya taşımak isteyecekler.
 
Oyunlara kısaca göz atarsak GM Vahap Şanal, Rossolimo’da uygulamak istediği planları gerçekleştiremedi ve bir anda kendini kötü bir konumda buldu. h-hattının açılmasıyla rakibi GM Gabuzyan belirleyici bir mat hücumu başlattı ve parti hızlı bir şekilde sonuçlandı. Günün bizim adımıza bir diğer talihsiz partisi de Hovhannisyan-Yılmaz oyunu oldu. GM Mustafa Yılmaz aslında açılış ve oyunortasında problemlerini tamamen çözmüştü ancak oyunsonunda yanlış bir taş çiftiyle kalması rakibine finalde kazanç zorlama fırsatı verdi. Can sıkıcı bu finalde doğru yolu bulamayan büyükustamız maalesef oyunu da kaybetti. Her iki oyuncumuz da yarın mutlaka kazanmak zorunda.
 
Günün bizim adımıza tek iyi sonucu GM Emre Can’dan geldi. Macar Banusz’un Katalan’a benzer pozisyonel baskısını sadeleştirmelerle kıran GM Can, oyunu berabere bir kale finaline taşıyarak maçta bir anlamda avantajı ele geçirdi. Yarın beyaz taşlarla kazanması halinde GM Can Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanacak.
 
Turnuvada final turunun ikinci partileri yarın (Cumartesi) TSİ 14:00’da oynanacak. Eğer gerekirse eşitlik bozma partileri 20:00’da başlayacak. Büyükustalarımıza yarın oynayacakları oyunlarda başarılar diliyoruz!
 
Haber: FM Tarık Selbes
Eşlendirme ve Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr560325.aspx