Mobile menu

Avrupa Hibrit Eleme Turnuvası’nda Yılmaz, Can ve Şanal Elemelerin Final Turunda!

img-20210527-wa0014FIDE Dünya Kupası Avrupa Hibrit Eleme Turnuvası’nda ikinci tur da sona erdi. Birçok reyting favorisinin elendiği turnuvada büyükustalarımız GM Yılmaz, GM Can ve GM Şanal bu turu da geçmeyi başardı ve böylece elemelerin final turunda oynamaya hak kazandılar. IM Gökerkan ve IM Özen ise bugün oynanan oyunlar sonucu elenerek turnuvaya maalesef veda ettiler.
 
Dün Chigaev’i çok iyi bir şekilde yenmeyi başaran GM Emre Can, kuvvetli Rus büyükusta Chigaev (2631) karşısında beyaz taşlarla rakibine kazanç şansı tanımadan ve konumu adeta kilitleyerek oynamayı başardı ve sonrasında rakibinin umutsuzca oyunu karıştırma denemelerini boşa çıkararak bir üst tura çıkmayı başardı. GM Şanal, Piorun karşısında İskoç Açılışı’nda siyah taşlarla çok iyi bir oyun çıkardı ve beraberliğe ulaşmak için dikkatli olması gereken taraf oyun genelinde Leh oyuncu oldu ve Piorun da bunu başarınca iş eşitlik bozmaya kaldı. Paylaşılan birer galibiyetin ardından armagedon partisinde siyah taşlarla yine İskoç Açılışı’nda iyi oynayan GM Şanal bu sefer oyunu da kazandı ve böylece bir üst tura çıkan taraf oldu. Dünkü mağlubiyetinin ardından bugün mutlaka kazanması gereken GM Yılmaz oyunsonunda Dragnev’i alt etmeyi başardı ve böylece maçı eşitlik bozmaya taşıdı. Her iki hızlı satranç partisinde de rakibini yenen GM Yılmaz böylece ilk günkü kazayı da telafi etmiş oldu.
 
GM Ponkratov- IM Özen eşleşmesinde siyah taşlarla yan bir varyanta giren IM Özen karşısında Rus büyükusta bocalamadan iyi bir oyun çıkardı ve beyaz taşlarla galip gelerek oyuncumuzu turnuva dışı bırakmış oldu. Dün galibiyet kaçıran IM Gökerkan, bügün kısa bir beraberliği ardından Plat ile oynadığı eşitlik bozmanın ikinci partisinde yine kazanç bir konum elde etmeyi başardı ancak pozisyon göründüğü kadar basit değildi ve daha sonra galibiyeti zorlarken kalesinin düşmesine izin verince talihsiz bir şekilde hem partiyi hem de turu kaybetmiş oldu 
 
Tüm oyuncularımızı tebrik ediyor, büyükustalarımıza yarın oynayacakları oyunlarda başarılar diliyoruz. Turnuvada üçüncü turun ilk partileri yarın (Cuma) TSİ 15:00’da oynanacak. Oyuncularımızın bu turdaki eşleşmeleri şöyle:
 
Hovhannes Gabuzyan (2590) – Vahap Şanal (2563)
 
Robert Hovhannisyan (2632) – Mustafa Yılmaz (2630)
 
Tamasz Banusz (2631) – Emre Can (2569)
 
 
Haber: FM Tarık Selbes
Eşlendirme ve Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr560325.aspx