Mobile menu

Avrupa Hibrit Eleme Turnuvası’nda İkinci Turun İlk Oyunları Oynandı

img-20210526-wa0002FIDE Dünya Kupası Avrupa Hibrit Eleme Turnuvası’nda ikinci tur heyecanı başladı. Bugün oynanan oyunlarda GM Emre Can, GM Chigaev’i yenerken GM Mustafa Yılmaz GM Dragnev’e kaybetti ve turnuvaya devam eden diğer sporcularımız GM Şanal, IM Özen ve IM Gökerkan rakipleriyle puanları paylaşarak ikinci tura başladı.

Günün ilk biten partisinde Ponkratov ile daha açılışta beraberlikte anlaşan IM Deniz Özen, böylece bir anlamda reyting favorisi rakibi karşısında sonucu tek partiye indirgemiş oldu. Tıpkı IM Özen gibi dün heyecanlı bir eşitlik bozma oynayan IM Gökerkan bugün Çek GM Vojtech Plat’a ecel terleri döktürmeyi başardıysa da tamamen kazanç bir konumda rakibinin atlarını iyileştirmesine izin verince beraberliğe razı olmak durumunda kaldı.
 
GM Emre Can, kuvvetli Rus büyükusta Chigaev (2631) karşısında siyah taşlarla harika bir Sicilya partisi oynadı ve belki birkaç yerde hata varsa da oyun boyunca inisiyatifi elinde bulundurarak çok güzel ve önemli bir galibiyete imza attı. Yarın beyaz taşlarla bir beraberlik tur için oyuncumuza yeterli olacak. 
 
Diğer büyükustalarımız içinse gün en azından açılış anlamında hiç iyi başlamadı. Rakibinin hazırlığı karşısında fazlasıyla düşünmek zorunda kalan GM Yılmaz başta doğru tepki vermeyi başarsa da sonradan yaptığı bir hata sonucu piyon eksik bir finale girmek durumunda kaldı ve Avusturyalı GM Dragnev iyi bir oyunsonu tekniği göstererek galibiyete ulaştı. GM Şanal da tıpkı GM Yılmaz gibi açılış ve sonrasında büyük sorunlar yaşadığı partide şah kanadında bir inisiyatif geliştirmeye çalışarak Polonyalı rakibi GM Piorun’a (2615) pratik zorluklar çıkardı ve bunun sonucunda zeitnota giren Kacper Piorun hatalar yapmaya başlayınca sürekli şah ile oyunu kurtarması gereken taraf Leh büyükusta oldu. Vahap Şanal’dan çok önemli bir yarım puan!
 
Tüm oyuncularımızı tebrik ediyor, yarın oynayacakları oyunlarda başarılar diliyoruz. Turnuvada ikinci turun ikinci partileri yarın (Perşembe) TSİ 14.00’te oynanacak.
 
Haber: FM Tarık Selbes
Eşlendirme ve Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr560325.aspx