Mobile menu

FIDE Dünya Kupası Avrupa Hibrit Eleme Turnuvası’nda İlk Gün

adsz tasarm - 2021-05-24t220947.602FIDE Dünya Kupası’na Avrupa’dan katılacak 36 oyuncuyu belirlemek için oynanan FIDE Dünya Kupası Avrupa Hibrit Eleme Turnuvası’nda ilk gün geride kaldı. Sporcuların kendi ülkelerinde belirlenen salonlarda hakem gözetimi altında oynadığı turnuvanın ilk günü oldukça ilginç oyunlara sahne oldu ve reyting favorilerinin oldukça zorlandığına tanık olduk. Sporcularımız ise günü üç galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet ile kapattılar.

Kuvvetli İtalyan GM Daniele Vocaturo’yu siyah taşlarla yenmeyi başaran IM Cem Kaan Gökerkan kuşkusuz günün bizim adımıza en iyi sonucunu elde eden oyuncumuzdu. Siyahın zor durumda kalacağının hissedildiği bir konumda iki hafif taşını kale ve piyon karşılığında vererek tahtada bir dengesizlik yaratan IM Gökerkan, bu noktadan sonra kontrolü kaybeden rakibi karşısında oldukça iyi bir oyun oynayarak rakibinin de hatası sonucu galibiyete uzanmasını bildi. GM Mustafa Yılmaz, Hırvat IM Livaic’i Kabul Edilmeyen Vezir Gambiti’nin Kırışma Varyantı’nda iyi bilinen -ve de özellikle siyah taşlarla oynayan oyuncu için büyük tehlike barındıran- bir devamyolunda güzel bir şekilde yenerek üst tura çıkma yolunda büyük bir adım atan bir başka sporcumuz oldu. Diğer bir büyükustamız GM Emre Can da zor ve iki tarafın da şanslar elde ettiği karışık bir oyunun ardından Slovak FM Haring’i yenmeyi başardı ve yarın üst tura çıkmak için siyah taşlarla beraberlik yapması yetecek.

IM Deniz Özen iki piyon karşılığı taş fedası yapan GM Thybo ile belirsiz ve iki taraf için de riskler barındıran bir konumda beraberlikte anlaştı ve siyah taşlarla iyi bir başlangıç yapmış oldu. GM Şanal ise kazanç için çıktığı oyunda FM Morgunov karşısında kritik pozisyonda yanlış bir tercihte bulundu ve FM Morgunov’un da şanslar elde ettiği oyun beraberlikle sonuçlandı. IM Işık Can ve IM Melih Yurtseven ise kuvvetli rakipleri IM Lomasov ve GM Indjic’e kaybederek üst tur şanslarını zora soktular. Her iki oyuncumuzun da maçlarını eşitlik bozmaya taşımak için yarın kazanması gerekiyor.

İlk turun ikinci partileri yarın (Salı) günü TSİ 14.00’te başlayacak. Tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz!

CANLI YAYIN TEKRARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Eşlendirme ve Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr560325.aspx

Haber: Tarık Selbes

 mustafa ylmaz

GM MUSTAFA YILMAZ

 

cem kaan

IM CEM KAAN GÖKERKAN

 

emre can

GM EMRE CAN

 

deniz ozen

IM DENİZ ÖZEN

 

vahap anal

GM VAHAP ŞANAL


k can

IM IŞIK CAN

 

melih yurtseven

IM MELİH YURTSEVEN

 

img 20210524 145838

SPORCULARIMIZ HAMLELERİNİ İZMİR'DEN HİBRİT SİSTEM İLE YAPIYOR