Mobile menu

Avrupa Online Kulüpler Kupası’nda Eleme Aşaması Sona Erdi

img-20210325-wa0000Avrupa Online Kulüpler Kupası’nda 90 kulübün onar takımdan oluşan dokuz ayrı grupta mücadele ettiği eleme aşaması sona erdi. Dünyaca ünlü elit büyükustaları kulüp listelerinde görmenin mümkün olduğu turnuvaya takımlarımız kuvvetli rakiplerle online da olsa oynama fırsatı bulamaları açısından genç oyuncularımızdan oluşan kadrolarla katıldılar ve her ne kadar gruplarında ilk iki sıraya giremeyerek elenseler de iyi bir mücadele ortaya koydular.

Gruplarında dördüncü sırayı alan Bursa Büyükşehir Belediyespor ve Anatolia White eleme aşamasını geçmeye en çok yaklaşan takımlarımız olurken bireysel olarak FM Ataberk Eren ve FM Batu Angün'ün performansları dikkat çekiciydi. Bursa Büyükşehir Belediyespor'un birinci masası olarak 2497 ELO ortalamaya karşı oynayan FM Eren, Bauer, Lagarde, Parligras gibi ünlü büyükustaları yenerek 6,5/9 puan ve 2663 ELO performansıyla turnuvayı noktaladı. "Anatolia White" takımının ikinci masası FM Angün ise GM Abasov ve GM Roiz'i yenerek yine 6,5/9 puan ve 2706 ELO performansıyla oldukça başarılı bir sonuca imza attı. Online da olsa her iki oyuncumuzun da böylesine kuvvetli rakiplere karşı gösterdiği performans son derece etkileyici.

Kupaya katılan tüm sporcularımıza ve onlara destek olan kaptanlarımıza teşekkür ediyoruz. Avrupa Online Kulüpler Kupası’na 18 takımın üç gruba ayrılacağı ikinci aşama oyunlarıyla devam edilecek.

Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr553959.aspx

Haber: Tarık Selbes