Mobile menu

Avrupa Online Kulüpler Kupası Başlıyor!

img-20210325-wa0000Pandemi şartları altında masa başı turnuvalara henüz geçilememesi nedeniyle satranç ağırlıklı olarak internet ortamına taşınırken kulüp müsabakaları arasında en önemlilerinden biri olan Avrupa Kulüpler Kupası da bu durumdan nasibini aldı ve belki de pandemi sonrasında da devam edecek yeni bir şampiyona, Avrupa Online Kulüpler Kupası, böylece ortaya çıkmış oldu. Monaco Prensi II. Albert’in himayelerinde düzenlenen ve 27-31 Mart tarihleri arasında Tornelo platformu üzerinden oynanacak Avrupa Online Kulüpler Kupası’nda aralarında ülkemizden de dokuz takımın bulunduğu 91 kulüp mücadele edecek. 
 
Mamedyarov, Vachier-Lagrave, Rapport, Adams, Harikrishna, Duda gibi dünya satrancının elit isimlerinin de mücadele edeceği Avrupa Online Kulüpler Kupası’na ülkemizden Anatolia-Red (2404), Chess Boys (2342), Anatolia-White (2318), Apaydın Satranç Kulübü (2306), Anatolia-Turquoise (2180), Bursa Büyükşehir Belediyespor (2177), Zeitnot Express (2076), Çanakkale TSK (2047) ve CS Satranç Kulübü(2039) katılıyor. Üç aşamalı düzenlenen Avrupa Online Kulüpler Kupası’nda ilk aşama olan eleme aşamasında takımlar onar kulüplük dokuz gruba ayrılacak ve döner sistem dokuz tur oynanacak gruplarda ilk iki sırayı elde eden ekipler bir sonraki play-off aşamasında oynamaya hak kazanacak. Bu 18 takım bu aşamada yine üç gruba ayrılacak ve bu gruplarda ilk üç sırayı alan ekipler final grubuna kalacaklar. Son aşamada ise bu dokuz takıma Avrupa Online Kadınlar Kupası birincisi Cercle d’Echecs de Monte-Carlo kulübü eklenecek ve yine döner sistem 9 tur oynanacak final grubunda derece ve ödül kazanacak kulüpler belli olacak. Müsabakada tüm oyunlar 15 dakika+5 saniye temposunda oynanacak ve oyuncular hileye karşı bir önlem olarak kameraları açık olarak mücadele edecekler. 
 
27 Mart Cumartesi günü TSİ 16:30’da başlayacak eleme aşamasının ilk turunda ve ardından oynanacak diğer turlarda oyuncularımıza başarılar dileriz.
 
Haber: Tarık Selbes