Mobile menu

“Dijital Dünyada Dev Bir Buluşmaya İmza Atıyoruz”

kamp gorselleri 1Türkiye’nin dört bir yanından 2 bin 500 sporcumuz dijital kampta rekor bir katılımla bir araya geliyor. Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay'ın, Başkan Vekillerimiz Aşkın Keleş ve Av. Fatih Maden'in, Yönetim Kurulu Üyemiz Ömer Asım Ötegen'in, Genel Sekreterimiz Mehmet Sedat Fırat'ın ve Antrenörler Kurulu Başkanımız Yakup Erturan'ın açılışını yaptığı Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonası Sporcuları Genel Kampımız, 6 - 14 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Federasyonumuz, pandemi dönemindeki tüm engelleri aşarak dönemin koşullarına uygun organizasyonlar düzenlemeye devam ediyor. Her yıl sömestr tatilinde büyük satranç ailemizin 7 bini aşkın ferdiyle gerçekleştirdiğimiz Yaş Grupları yerine, bu yıl pandemi nedeniyle dijital bir kampta bir araya geliyoruz. Kampta 70 antrenörümüzün gözetiminde 7 - 18 yaş aralığındaki 2 bin 500 sporcumuz, 9 gün boyunca özel eğitimler alacak. Geleceğin büyükustaların yer aldığı dijital kampta satranç eğitimlerinin yanı sıra pandemi nedeniyle kapalı alanlarda kalan çocukların fiziksel gelişimine de destek olmak için sabah egzersizleri ve çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.  

“DİJİTAL DÜNYADA DEV BİR BULUŞMAYA İMZA ATIYORUZ”

Dijital dünyada dev bir buluşmaya da imza atıyoruz diyen Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, şu ifadeleri kullandı:

“2 bin 500’e yakın sporcumuz, 70 antrenörümüz tarafından özel bir eğitime tabi tutuluyor. Bu yıl Avrupa’nın en büyüğü olan, katılım sayısı ve organizasyon kalitesi olarak FIDE (Dünya Satranç Federasyonu) ve ECU (Avrupa Satranç Birliği) tarafından takdir edilen Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Şampiyonası’nı pandemi nedeniyle düzenleyemedik. Ancak şartlar her ne olursa olsun, önceliğimiz sporcular ve satranç sporunun kazanımlarının devam etmesi oldu. Biz de bu yüzden geçmiş yıllarda Yaş Grupları’na katılan sporcularımızı yarıyıl tatilinde Dijital Kamp’ta özel bir satranç eğitimiyle buluşturmak istedik. Yine çok fazla talep, yine çok fazla katılım oldu, Sevgi Evleri ve Kale Gibi Gelecek projelerimiz vesilesiyle satranç sporu ile tanışan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’e bağlı kurumlarda kalan çocuklarımız ve şehitlerimizin çocukları da dijital kampımıza katıldı. Sporcularımızın satranç gelişimi için çok önemli bir süreç olacak. Rekor katılımlı Yaş Grupları şampiyonamızı pandemi şartları izin verirse 2021 yılında da yüz yüze olarak düzenlemek istiyoruz. Bu konuda hazırlıklarımızı yaptık ve koşulların uygun olmasını bekliyoruz.”

kamp gorselleri 1

kamp gorselleri2kamp gorselleri4

kamp gorselleri7kamp gorselleri 3

kamp gorselleri 5