Mobile menu

Karabağ - Azerbaycan Online Turnuvası'nda Sporcularımız Önemli Başarılara İmza Attı

img 20201207 204102Karabağ-Azerbaycan Uluslararası Online Yıldırım Turnuvası 5 – 6 Aralık 2020 tarihleri arasında chess.com platformu üzerinde gerçekleştirildi. 17 yaş altı sporcuların katılımına açık olan turnuvanın eleme aşamasında 134 sporcu, final aşamasında ise 49 sporcu mücadele etti. 3+1 zaman temposu ile oynanan turnuvada eleme aşaması 15 tur üzerinden ve final aşaması ise 11 tur üzerinden oynandı.

15 tur üzerinden oynanan eleme aşamasında ilk 30 sıraya giren sporcular final aşamasında oynamaya hak kazanırken 2400 Elo ve üstü puanı olan sporcular ise direkt final aşamasında oynamaya hak kazandılar. Eleme aşamasında ilk 7 maçının hepsini kazanarak turnuvaya harika bir başlangıç yapan sporcumuz IM Ekin Barış Özenir turnuvanın geri kalanında da bu performansını sürdürdü ve eleme aşamasını 2. sırada tamamladı. Turnuvanın yaş ortalamasına göre daha küçük olan sporcumuz CM Ediz Gürel ise adeta rakiplerine geçit vermedi. Sporcumuz 2. turda şanssız bir mağlubiyet alsa da turnuvanın geri kalanında fırtına gibi esti ve 11 puan ile eleme aşamasını şampiyon olarak tamamlamayı başardı. Bora Yarar ve Elifnaz Akat ise final aşamasında oynamaya hak kazanan diğer sporcularımız oldular.

GM Nodirbek Abdusattorov ve GM Vincent Keymer gibi dünyaca ünlü genç büyükustaların da yarıştığı final aşamasında sporcumuz CM Ediz Gürel 6 puan ile turnuvayı tamamladı ve en başarılı 12 yaş altı sporcusu olmayı başardı. 2008 jenerasyonunun bir başka kuvvetli sporcusu Bora Yarar da 5 puan ile turnuvayı tamamlayarak 12 yaş altında en başarılı 2. sporcu olmayı başardı.

Sporcularımızı tebrik ediyoruz, gelecek turnuvalarında başarılar diliyoruz.

Eleme turnuvası : https://www.chess.com/tournament/live/the-qualifying-stage-1825362?&players=1

Final turnuvası : https://www.chess.com/tournament/live/the-final-stage-1825377?&players=2