Mobile menu

Yönetim Kurulumuz, Satranç Ailemiz için Önemli Kararlara İmza Attı

yk229 Kasım Cumartesi günü düzenlenen toplantı ile Yönetim Kurulu üyelerimiz bir araya geldi. Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Başkan Vekillerimiz Fatih Maden ve Aşkın Keleş, As Başkanlarımız Halil Hilmi Darı, Nilüfer Çınar Çorlulu, Muammer Yıldız, Yönetim Kurulu üyelerimiz Ahmet Haznedaroğlu, Ömer Asım Ötegen, Özgür Solakoğlu, Onur Girdap, Sultan Daban, Ulaş Demirci, Genel Sekreterimiz M. Sedat Fırat ve Ana Sponsorumuz Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Koordinatörü ve Genel Sekreteri Suat Sözen katıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda satranç camiamız için önemli kararlara imza atıldı.

 

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi nedeniyle alınan kararların bazıları şu şekildedir;

  • Satranç eğitim kulüpleri ve satranç liglerinde yer alan tüm satranç kulüplerimize 1.000’er TL’lik nakdi destek ve yanında ayni malzeme yardımı yapılması,
  • Spor kulüplerimizin ve eğitim merkezlerimizin, “Pandemi Sürecinde Turnuva Düzenleme Esasları Rehberi’’ doğrultusunda gerçekleştireceği satranç turnuvaları için federasyonumuz ‘harç ve bedeller tablosunda’ yer alan özel turnuva düzenleme bedellerinin 01.12.2020 tarihinden itibaren sezon sonuna kadar alınmaması, 
  • Covid-19 pandemisi nedeniyle alınan önlemler kapsamında gerek illerde gerek ise ulusal kapsamda yeterli sayıda turnuva düzenlememesi dolayısıyla aday ve il hakemlerimiz yeterli sayıda görev ve norm alamamakta ve hakemlikte bir üst sınıfa yükselememektedir. Bu nedenle, Merkez Hakem Kurulumuzun almış olduğu tavsiye kararı doğrultusunda, federasyonumuzun ilgili prosedür maddelerinde yer alan norm geçerlilik sürelerinin, 1 (bir) yıl olmak üzere 2021 yılı sonuna kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

Türkiye Satranç Federasyonu olarak kulüplerimizin yanında olmak, satranç ailemizin her ferdinin sıkıntılarına çözüm bulmak bizler için çok kıymetlidir. Alınan tüm kararların satranç camiamıza hayırlı olmasını dileriz.