Mobile menu

FIDE Engelliler Satranç Olimpiyatında 2. Tur Maçları Oynandı

20201122 2242201. FIDE Engelliler Online Satranç Olimpiyatı’nda bugün 2. tur maçları oynandı. Bütün sporcularımız çok güzel maçlar çıkartırken toplamda 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak oldukça başarılı bir gün geçirdik.
Handenur Şahin-Ünal Dönmez-Süleyman Saltık-Hüseyin Şahin kadrosu ile Kuzey Makedonya takımı ile karşılaşan Türkiye 1 takımımız kuvvetli rakibini 3-1 yenmeyi başardı. Siyah taşlar ile hatasız denebilecek bir oyun sergileyen Handenur Şahin eşit girdiği vezir+kale oyunsonunu baskılı oyunu ile kazanmayı başardı. Siyah taşlar ile mücadele eden diğer sporcumuz Süleyman Saltık ise 2 piyon önde çıktığı açılıştan sonra rakip şaha kurduğu baskı ile kalitede öne geçti ve güzel oyunu ile kazanmasını bildi. 4. masada oynayan Hüseyin Şahin ise rakibine seviye üstünlüğünü belli ederek rahat bir galibiyet aldı.
 
Kenya takımı ile karşı karşıya gelen Türkiye 2 takımımız Recep Köksal-Kerim Altınok-Özlem Erten-Yusuf Solak kadrosu ile maça çıktı. Takımımıza göre nispeten daha zayıf olan rakibimize karşı sporcularımız güzel maçlar çıkardı ve rakibimizi 3-1 yenmeyi başardık. Nikaragua takımı ile karşılaşan Türkiye 3 takımımız ise İbrahim Dal-Ümit Selçuk-Zeynep Güleryüz-Gökhan Güngör kadrosu ile maça çıktı. Rakiplerine karşı kuvvet farkını ortaya koyan sporcularımız erken galibiyetler aldılar ve rakibimizi 3-1 mağlup etmeyi başardık. Türkiye 4 takımımıza baktığımızda ise Hindistan 2 takımı karşısında 4-0 skor ile mağlup olarak günü tamamladılar.
 
3. turu yarın TSİ 17.00’de başlayacak olan turnuvada yarışan tüm sporcularımıza başarılar dileriz.