Mobile menu

FIDE Engelliler Olimpiyatı'nda 4 Takımımız Hamle Yapacak

fide olimpiyt gorsel1. FIDE Engelliler Online Satranç Olimpiyatı, FIDE Engelliler Komisyonu (DIS) katkıları ile 20 Kasım – 3 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. 25+10 zaman temposu ile oynanacak olan turnuva Tornelo platformu üzerinde düzenlenecek. Her ülke federasyonu, kayıtlı engelli sporcu sayısına göre, 1 ila 4 takım ile turnuvada oynayabilecek. Ülkemiz adına ise 4 takım mücadele edecek.

Toplamda 3 aşamada oynanacak olan turnuvanın ilk aşaması her takımın yer alacağı 7 turluk İsvçre sistemi turnuvası olacak. Onun ardından ilk 4 sırayı elde eden takımların öncesinde yarı final ve sonrasında final turları oynayacak. Yarı final aşamasında ilk turu 1 ile 4. sırada tamamlayan takımlar ve 2 ile 3. sırada tamamlayan takımlar birbirleri ile 2 tur üzerinden mücadele edecekler. Sonrasında yarı finali kazanan takımlar 2 tur üzerinden şampiyonluk mücaelesi verirken kaybeden takımlar ise 2 tur üzerinden 3.lük mücadelesi verecekler.

Canlı Yayın

Olimpiyatta ülkemiz adına yarışacak 4 takımın listesi aşağıdaki gibidir;

takm1,takm2

takm3

takm4

İlk turu 21 Kasım TSİ 17.00’de başlayacak olan olimpiyatta ülkemiz adına yarışacak bütün takımlarımıza başarılar dileriz.

Chess-results : http://chess-results.com/tnr539368.aspx