Mobile menu

Lisans ve Vize Muafiyeti Hakkında Önemli Duyuru

onemli duyuruSevgili Satranç Camiamız,

Satranç sporunun kolay ulaşılabilirliği, yaygınlaştırılması ve tabana yayılması için birbirinden önemli faaliyetlere, projelere ve kampanyalara imza atıyoruz. Tüm branşları geride bırakarak zirvede yer aldığımız 950 bini aşkın lisanslı sporcu sayımızla da bunu başarıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 7’den 70’e herkesin bu güzel spor branşı ile tanışması, satranç alanında kendilerini geliştirmesi bizler için çok ama çok kıymetlidir. Bu sebeple 20.09.2020 tarihinde Yönetim Kurulumuzun almış olduğu 09/09 no’lu kararı sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz;

2020 - 2021 Etkinlik dönemi itibarıyla satranç sporcu lisansı ve vizesi yaptıracak olan Şehit Çocuklarının, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sevgi ve Çocuk evlerinde kalan çocukların, asgari %40 engelli raporu olan tüm engellilerin ve 65 yaş üstünde olan kişilerin lisans ve vize ücretinden muaf tutulmasına karar verilmiştir.

20 - 22 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz Satranç Kulüpleri Çalıştayımızda hep birlikte birbirinden önemli kararlara imza atmıştık. Muafiyet konusu, çalıştayımızın sonuç raporunda da yayınlanan önemli kararlarımızdan bir tanesidir.

Satranç sporunun birleştirici gücü ve bir olmanın verdiği güzellikle hep birlikte nice güzel kararlara imza atmaya devam edeceğiz.

Uygulanacak olan kararın, satranç camiamız için hayırlı olmasını temenni ederiz.

Türkiye Satranç Federasyonu