Mobile menu

Türkiye'nin Dört Bir Yanında "Sokakta Satranç Var"

fotoram.io 30Türkiye Satranç Federasyonu, “Sokakta Satranç Var Projesi”ni pandemi dönemine özgü tedbir ve önlemlerle gerçekleştiriyor. Bu yıl 6’ncısı düzenlen proje, 12 - 20 Eylül tarihleri arasında “Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap” sloganıyla hayata geçiriliyor. 

Projede bu yıl hem satranç sevgisinin yansıtılması hem de Koronavirüs salgınına karşı mücadele için ‘maske, fiziksel mesafe ve temizlik’ kurallarına uyulması çağrısı yapıldı. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, açık hava da dahil hiçbir alanda ve mekanda toplu müsabakalar düzenlenmiyor.

Türkiye’nin dört bir yanında satrançseverler, şehirlere özgü yasaklamalara ve önlemlere uygun olarak, evinin bahçesinden balkonuna, yayladan sahile, parklardan tarihi mekanlara kadar, kalabalıklara karışmadan hem satranç sevgisini ve hem de pandemi ile mücadelede kurallara uymanın önemini sergileyebiliyor.

Projede katılanların maçlarını yakın aile bireyleri ile pandemi kurallarına uygun, örnek teşkil edecek görüntülerle yapılması önerilmişti.  12 Eylül Cumartesi günü başlayan proje kapsamında Urfa'dan Konya'ya, Antalya'dan Artvin'e, Zonguldak'tan İzmir'e, İstanbul'dan Karaman'a, Balıkesirden Kars'a birbirinden güzel görütüler geliyor. 

Satrancın gücünü, bu ailenin büyüklüğünü, birliğini aktaran, fotoğraf ve videolarınızı #SokaktaSatrançVar #SatrançİçinVarız etiketleriyle sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz. Türkiye Satranç Federasyonu sosyal ağlarından yayınlanmasını istediğiniz görüntülerinizi ise 0535 928 9748 no’lu WhatsApp hattı, Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. mail adresi ya da bulunduğunuz ilin satranç il temsilcisinin iletişim adreslerine iletebilirsiniz.