Mobile menu

FIDE Online Satranç Olimpiyatı’nda Üst Klasman Maçlarında İkinci Gün

img-20200820-wa0002FIDE Online Satranç Olimpiyatı’nın üst klasman grup maçlarına bugün oynanan dördüncü, beşinci ve altıncı tur maçlarıyla devam edildi. İlk gün iki mutlak favori Rusya ve Ermenistan’ın dışında kâğıt üzerinde üçüncülük için rakiplerimizden biri olacak gibi görünen İngiltere karşısında da talihsiz bir yenilgi almamız sonrasında bugünkü maçları mutlaka kazanmamız gerekiyordu ancak Romanya mağlubiyeti ve ardından Bulgaristan beraberliği sonrasında play-off şansımız maalesef kalmadı.
 
Günün ilk turunda Romanya karşısında maç kötü başlamıştı ve bir ara bizim için net bir kayıp gibi görünüyorduysa da oyuncularımız teker teker kayıp veya belirgin bir şekilde kötü konumları eşitlemeyi başardılar. En azından bir maç beraberliğine çok yaklaşmış gibiydik ki tam o anda büyük çabaların ardından nihayet ulaştıkları iki berabere finalde -elbette çok az kalan zamanın da etkisiyle- GM Şanal ve WGM Yıldız Kadıoğlu art arda kaybedince maç 2-4 sonuçlanmış oldu. Bu skor aynı zamanda play-off ümitlerimizin de pratik olarak sona ermesi anlamına geliyordu.
 
Bir sonraki tur Bulgaristan karşısında bu sefer maç galibiyetine yakın görünüyorduk ancak Cemil Can Ali Marandi ve Sıla Çağlar’ın güzel galibiyetlerine Bulgaristan’ın Antonova ve Delçev’in cevap vermesi ve kalan iki partinin berabere sonuçlanması neticesinde taraflar puanları paylaşmış oldu. Son turda ise Amin ve Adly gibi iki kuvvetli büyükustaya sahip hafife alınmaması gereken Mısır takımını 5-1 gibi net bir skorla geçmeyi başardık ve böylece gruptaki ilk galibiyetimizi almış olduk.
 
Her ne kadar play-off ÅŸansımızı yitirdiysek de yarın oynanacak 7., 8. ve 9.  turlarda oyuncularımıza baÅŸarılar diliyoruz! Yarınki rakiplerimiz sırasıyla Hırvatistan, Cezayir ve Fas olacak.