Mobile menu

FIDE Online Satranç Olimpiyatı’nda Üst Klasman Maçları Başladı

img-20200820-wa0002Bugün oynanan ilk üç turla birlikte FIDE Online Satranç Olimpiyatı’nın üst klasman grup maçları başladı. İlk üç turda grubun üç favorisiyle, İngiltere, Rusya ve Ermenistan ile eşleşmiştik ve maalesef günü puansız kapatmak durumunda kaldık.

Puana en çok yaklaştığımız maç ilk turda oynadığımız kuvvet olarak nispeten bize yakın olan İngiltere maçıydı. Solak ve Şanal’ın ilk iki masada Adams ve Howell gibi iki büyükustaya karşı aldığı beraberlikler aslında maçı bize getirebilirdi ancak maçın berabere sonuçlanmayan tek partisinde IM Gökerkan üstün konumda hata yaparak IM Wadsworth’e maalesef kaybetti ve böylece 2,5-3,5 skoruyla bu önemli maçtan mağlup ayrılmış olduk.

İkinci ve üçüncü turlarda ise turnuva favorileri Nepomniyaşçi’nin önderliğindeki Rusya ve yine Aronyan’ın birinci masasında oynadığı Ermenistan’a 0,5-5,5 ve 1,5-4,5 gibi farklı skorlarla mağlup olmaktan kurtulamadık. Şanal’ın Sargisyan’a güzel kazancı belki de bu iki turun bizim adımıza tek olumlu sonucu oldu.

Üst tura çıkma yolunda biraz işleri zora soktuysak da henüz her şey bitmiş denilemez elbette, kalan maçları fire vermeden geçebilirsek yine ilk üçte yer alma şansımız mevcut. Yarın oynanacak 4., 5. ve 6.  turlarda rakiplerimiz sırasıyla Romanya, Bulgaristan ve Mısır. Tüm oyuncularımıza başarılar diliyoruz!

Haber: Tarık Selbes

Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr532617.aspx

Resmi Site: https://olymp.fide.com

Canlı Yayın: https://www.chess.com/events/2020-fide-online-olympiad-division-1-pool-c