Mobile menu

Dr.Tansel Turgut IM Normu Aldı

20-26 Ocak 2008 tarihleri arasında ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen 7.Kuzey Amerika FIDE Davet Turnuvası'nda oynayan Tansel Turgut turnuvada 6,5/9 ile üçüncü olarak ilk uluslararası usta normunu aldı. Bu haber, flaş haber olarak eski Dünya Bayanlar Şampiyonu GM Susan Polgar'ın blogunda duyuruldu. Son tur FM Mehmed Pasalic'i yenerek normu almayı başardı.

Dr.Tansel Turgut, ABD'de Illinois eyaletinin Decatur şehrinde kardiyolog olarak çalışmaktadır.

Turnuva hakkında detaylı bilgiler haberin devamında yer almaktadır. Dr. Tansel Turgut'u tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Turnuva Sayfası        Susan Polgar'ın Satranç Blogu    Oyunlar

Kuzey Amerika Satranç Birliği (North America Chess Association-NACA) 2006'da Kuzey Amerika ülkeleri Bermuda, Kanada, Meksika ve ABD'de satrancın yaygınlaştırılması amacıyla kurulmuş bölgesel bir organizasyondur.

Hem amatör hem profesyonel satrancın yaygınlaşmasının yanı sıra Avrupa'da olduğu gibi ülkeler arasında yoğun bir etkileşimi sağlamayı hedefleyen organizasyon sporcuların davet edilerek katıldıkları kapalı turnuvalar düzenliyorlar.

Bu turnuvaların yedincisinde oynayan Tansel Turgut da son tur FM Mehmed Pasalic'i yenerek 6,5/9 ile üçüncü oldu. Michigan'da yaşayan IM Ben Finegold 8 puanla birinci olurken, IM Angelo Young da 7 puanla ikinci oldu. Dr.Tansel Turgut da 6,5 puan alarak hem IM normu aldı hem de turnuvada üçüncü oldu.