Mobile menu

Vahap Şanal Ünlü Büyükusta Shakhriyar Mamedyarov Karşısında!

vahap anal 1Yılmaz – Nisipeanu ile başlayan ve oyuncularımızı elit büyükustalarla karşı karşıya getiren çevrimiçi maçlara 7-10 Temmuz tarihleri arasında çok özel bir eşleşmeyle devam ediliyor: Şanal – Mamedyarov! Shakhriyar Mamedyarov gibi bir dünya yıldızını tanıtmaya gerek yok kuşkusuz, son FIDE listesinde 2764 ELO reytingiyle 11. sırada olduğunu ve 2018’de 2820 ELO gibi inanılmaz bir reytinge ulaşarak Carlsen’in arkasında ikinci sıraya kadar yükseldiğini hatırlatmak yeterli olur. Böyle dev bir ismin Vahap Şanal ile Playchess platformu üzerinden 16 partilik bir maç yapacak olması hem satrançseverler hem de elbette GM Şanal için son derece heyecan verici.

Her gün TSİ 17:00’de başlamak üzere dört tane 15 dakika +10 saniye eklemeli tempoda oyun oynayacak Mamedyarov ve Şanal ayrıca gün sonunda oyunları analiz edecekler. Türkiye Satranç Federasyonu’nun Youtube kanalı üzerinden gerçekleşecek canlı yayında IM Can Arduman oyunlar oynanırken yorum ve analizleriyle katkıda bulunacak.

Açıkçası Shakhriyar Mamedyarov kalibresinde bir oyuncu nerede ve kimle oynarsa oynasın zaten mutlaka takip edilir, fakat bir de rakibi 2019 Türkiye Şampiyonu, 2018 Avrupa Hızlı Satranç Üçüncüsü GM Vahap Şanal olunca maçı izlemek şart hale geliyor. 7 Temmuz Salı günü TSİ 17:00’de başlayacak ilk gün oyunlarını takip etmeyi unutmayın!

Canlı yayın linki için tıklayınız.