Mobile menu

Akdeniz Takım Oyunlarını Şampiyon Olarak Tamamladık

adsz tasarm 55Akdeniz Satranç Birliği, FIDE’nin “Koronavirüsü Mat Et” projesi kapsamında 29 Mayıs – 14 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ve sadece Akdeniz Satranç Birliği’ne üye federasyonlara tabi oyunculara açık olacak takım turnuvaları bu hafta oynanan final turnuvaları ile sona erdi. 3 hafta süren turnuvalar sonucunda federasyon takımımız Bullet(1+0) zaman kontrolünde 20 ülke arasından şampiyon olmayı başardı.

Cuma günü oynanan Bullet turnuvasında A grubunda Kosova, Yunanistan, Mısır, Karadağ, Cezayir, Suriye, Lübnan, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile yarışan federasyon takımımız toplamda 985 puan toplayarak turnuvayı 2. sırada tamamladı. Takımımızda liderliği ise 144 puan toplayarak bireysel sıralamada da 3. olan FM Ataberk Eren yaptı. 3 turnuvada toplam 3319 puan toplayan takımımız en yakın rakibine 300 puan fark atarak şampiyon olmayı başardı.

Cumartesi günü oynanan Blitz turnuvasına baktığımızda ise A grubunda Kosova, Mısır, Yunanistan, Cezayir, Tunus, Suriye, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Andorra ile mücadele ettik. Sadece 3 puan fark ile 2. sırayı kaçıran takımımız toplamda 425 puan toplayarak günü 3. sırada tamamladı. Dünya çapında genç yeteneğimiz CM Ediz Gürel ise 60 puan toplayarak bireysel sıralamada 2. oldu ve takımımızda başı çeken sporcumuz oldu. 3 haftanın toplamında ise 1224 puan toplayan takımımız 3. sırada turnuvayı tamamladı.

Diğer turnuvalara göre genç sporcularımızın daha az ilgi gösterdiği Rapid turnuvasında ise takımımız 339 puan ile günü 5. sırada tamamladı. Liderlik tablosuna baktığımızda ise takımımız toplamda 1152 puan toplayarak 4. sırada turnuvaları tamamladı.

Turnuvada yarışan bütün sporcularımıza teşekkür ediyoruz.

Haber: Mert Tırak

bullet

blitz

rapid