Mobile menu

Akdeniz Takım Oyunlarında İkinci Hafta

adsz tasarm 45Akdeniz Satranç Birliği, FIDE tarafından düzenlenen “Koronavirüsü Mat Et” projesi kapsamında düzenlenen Akdeniz Takım Oyunları’nda ikinci hafta sona erdi. Lichess’in “Team Battle” formatında Cuma günü 1+0, Cumartesi günü 3+2 ve Pazar günü de 10+5 zaman temposu üzerinden oynanan 3 turnuvada ilk haftaya damga vuran federasyon takımımız toplamda 1 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük elde ederek haftayı kapattı.

Cuma günü oynanan Bullet turnuvasında A grubunda Arnavutluk, Cezayir, Hırvatistan, Kıbrıs, Malta, Monaco, San Marino, Suriye ve Tunus takımları ile mücadele ettik. Özellikle ülkemizde gençlerin büyük bir keyif ile oynadığı bu zaman temposunda federasyon takımımız adeta rakiplerine geçit vermedi. Final sıralamasında ilk 6 sırayı rakiplerine kapatan takımımız toplamda da 1349 puan gibi inanılmaz bir puan toplayarak açık ara şampiyon oldu. FM Ataberk Eren, CM Ediz Gürel, CM Can Haktan Unat, CM Ervin Özkan, CM Necmettin Korkmaz ve Efe Ergani turnuvanın zirvesine yerleşen sporcularımız oldular.

Cumartesi gününe geldiğimizde ise B grubunda Arnavutluk, Kıbrıs, Fransa, Kosova, Monaco, Karadağ, Fas, Portekiz ve Tunus ile mücadele ettik. İlk günkü kadar katılım sağlayamadığımız bu turnuvada 402 puan toplayan takımımız Kosova takımının ardından ikinci sırada turnuvayı tamamladı. Genç yıldızlarımızdan FM Alparslan Işık ve Eray Kılıç genel sıralamada ilk 6’ya girerek takımımıza önemli katkılar yaptılar.

Pazar günü oynanan Rapid turnuvasında ise Cezayir, Hırvatistan, Fransa, Yunanistan, Kosova, Malta, Karadağ, Portekiz ve San Marino ile B grubunda yer aldık. Her turnuvada takımımıza önemli katkılar yapan Bursalı sporcumuz CM Necmettin Korkmaz bu turnuvada da 52 puan ile genel sıralamada 4. olmayı başardı. Cuma günkü katılımı gösteremediğimiz bu turnuvayı takımımız 355 puan ile üçüncü sırada tamamladı.

Turnuvada ülkemiz adına yarışan bütün sporcularımızı tebrik ediyoruz.

Haber: Mert Tırak

cuma

cmts

pzr