Mobile menu

“Koronavirüsü Mat Et” Akdeniz Takım Oyunları'nda İlk Günü 1. Tamamladık

img-20200530-wa0000Akdeniz Satranç Birliği, FIDE tarafından 29 Mayıs – 14 Haziran tarihleri arasında düzenlenen “Koronavirüsü Mat Et” projesi kapsamında bugün ilk turnuva düzenlendi. Lichess’in “Team Battle” (Türkçe versiyonunda “Takım Çarpışması”) formatında düzenlenen turnuvanın ilk gününde 1+0 zaman temposunda 435 sporcu 2 saat boyunca kıyasıya mücadele etti. 2 grup üzerinden düzenlenen turnuvada TSF takımımız 9 ülkenin yarıştığı B kategorisini birinci olarak tamamladı.
Her takımın ilk 10 sporcusunun puanlarının toplamının takım puanını oluşturduğu turnuvada takımımız toplamda 985 puan toplayarak şampiyon olmayı başardı. Genç yeteneklerimizden Eray Kılıç toplamda 123 puan toplayarak ve CM Ediz Gürel ise 116 puan toplayarak takımımızı şampiyonluk yolunda sırtlamayı başardı. Ayrıca Bursalı sporcularımızdan da CM Necmettin Korkmaz 102 puan toplayarak, CM Ervin Özkan ise 100 puan toplayarak final sıralasında ilk 10’a girerek takımımıza ciddi bir destek yaptılar.
Turnuvada ülkemiz adına yarışan bütün sporcularımızı tebrik ediyoruz, ileride oynanacak olan turnuvalarda başarılar diliyoruz.
 
Haber: Mert Tırak