Mobile menu

Kamuoyuna Duyuru!

bir balk ekleyinDeğerli satranç ailemiz;

Tüm dünyayı etkisi altına alan bir pandemi ile mücadele etmekteyiz. Bu küresel sağlık krizi, ekonomiden spora, eğitimden turizme tüm sektörleri etkilemektedir. Bilindiği üzere bilim insanlarının yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda, sosyal mesafenin korunması ve sosyal hareketliliğin azaltılması, bu süreçte virüsün yayılma hızını, dolayısıyla yol açtığı tehdidi düşürecek en önemli etkenlerdir. Bu bilgi ışığında devletimiz, COVID-19’un ülkemizde görülmesinin ardından bir dizi tedbire başvurmuştur.

 

Türkiye Satranç Federasyonu olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirler doğrultusunda faaliyetlerimizin ikinci bir karara kadar ertelendiğini duyurmuştuk. Ertelenen faaliyetlerimizin ardından bizi bekleyen bu yeni süreçte 7’den 70’e tüm sporcularımızın satranç sporundan uzak kalmaması, evde kalan sporcularımızın bu süreci evlerinde en iyi şekilde değerlendirmesi için online ortama hızlı bir geçiş yaptık. “Evde Satranç Var” kampanyamız ile herkesi satranç sporu ile evde kalmaya davet ettik, online dersler, turnuvalar, uzaktan eğitimler düzenledik ve birçok projeyi hayata geçirdik. Bilindiği üzere turnuvalarımız ve satranç sporunun her alanında verilen uzaktan eğitimlerimiz yoğun bir katılım ile tüm hızıyla devam etmektedir. “Zor zamanlar güçlü birliktelikler gerektirir” dedik ve bu süreçte siz kıymetli satranç ailemizden asla uzak kalmadık.

Sevgili satranç camiamız,

COVID-19 salgını ile ilgili gelişmeleri ilk günden beri büyük bir hassasiyet ve dikkatle gözlemlemekteyiz. Ülkemizde etkisini devam ettiren COVID-19 salgını dolayısıyla bu süreçte, ertelenen turnuvalarımız, şampiyonalarımız ve liglerimizle ilgili mevcut durumun bir süre daha korunması gerekmektedir.

Fiziksel olarak birbirimizden uzak kaldığımız bu günlerde, Federasyon olarak yaptığımız, yapacağımız ‘’dijital hamleler’’ ile gönüllerimiz her zaman bir! Türkiye Satranç Federasyonu olarak şartlarımızın gerektirdiği şekilde turnuvalarımızı, eğitimlerimizi ve etkinliklerimizi yapmaya ara vermeden devam edeceğiz.

Bu süreçte Türkiye’nin dört bir yanında, dijital ortamlarda birçok satranç etkinliğinin düzenlendiğini de yakinen takip etmekteyiz. Satranç sporuna gönül vermiş, güzel işler yapan tüm aile fertlerimize teşekkür ediyoruz.

Bu küresel sağlık krizinin getirmiş olduğu yeni şartlar doğrultusunda liglerimiz ve diğer faaliyetlerimiz ile ilgili tüm güncellememizin hazır olduğunu sizlerle paylaşmak isteriz. Sağlık kurulumuz tarafından hazırlanan raporumuzu, Bilim Kurulu ve ilgili bakanlıklarımızdan gelecek görüşlerin ardından alacağımız kararları ve tedbirleri ilerleyen süreçte sizlere ileteceğiz. Faaliyetlerimizin ne zaman başlayacağına ilişkin henüz bir tarih veremiyoruz. Turnuvaların ne zaman ve ne şekilde yapılacağı ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile iletişim halindeyiz, oradan gelen bilgiler doğrultusunda faaliyet programımızı da güncelleyerek paylaşacağız.

Diliyoruz ki süreci en iyi şekilde, sağlıkla atlatıp nice turnuva ve şampiyona heyecanlarını hep birlikte aynı salonlarda yaşayacağız.

Sağlıkla, satrançla kalın!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.