Mobile menu

Kadınlarda Final Zamanı

img 20200307 1515432020 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda bugün 8. tur maçları oynandı. Artık final yolunda son viraja girdiğimiz şampiyonada son tura 7,5 puana sahip IM Atalık lider olarak giriyor ve şampiyon olmayı neredeyse garantiledi diyebiliriz.

1.masada WCM Sinem Çağla Gündoğan ile karşılaşan IM Ekaterina Atalık, piyon önde girdiği vezir+kale oyunsonunu kazanmasını bildi ve liderlik koltuğundaki yerini iyice sağlamlaştırdı. Günün en kritik maçlarından birisi de 2.masada oynanan WIM Çadır Nelli Aleksanyan – WCM Safiye Öykü İnce maçıydı. Rakibin taşlarını açmaza sokmasını affetmeyen WIM Aleksanyan, genç rakibini mağlup etmeyi başardı ve ikincilik şansını iyice arttırdı. Bugünkü maçlarını kazanmayı başaran Handenur Şahin, WCM Gülenay Aydın ve Çiğdem Onur ise WCM Safiye Öykü İnce ile birlikte 6 puan ile son tura ilk 3 şanslarını sürdürerek giriyorlar.

Şampiyonluk için olmasa da dereceye girebilmek adına kıran kırana mücadelelerin yaşanacağı final turunda ilk 3 masadaki karşılaşmalar şu şekilde; IM Ekaterina Atalık – Handenur Şahin, Çiğdem Onur – WIM Çadır Nelli Aleksanyan, WCM Safiye Öykü İnce – WCM Gülenay Aydın.

Turnuvanın final turu 10:00’da başlayacak. Mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Turnuva sayfası: http://kadinlar2020.tsf.org.tr/

Fotoğraf Galerisi: 1. Gün - 2. Gün - 3. Gün - 4. Gün - 5. Gün - 6. Gün