Mobile menu

Kadınlarda Son 3 Tura Giriliyor

img 20200305 1659372020 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda bugün 5. ve 6. tur maçları oynandı. Oldukça heyecan dolu geçen maçların ardından 5,5 puana sahip IM Ekaterina Atalık ve WIM Çadır Nelli Aleksanyan liderliği paylaşan sporcular oldular.

5. turda 1. masada IM Ekaterina Atalık – WCM Safiye Öykü İnce maçı günün belki de en heyecanlı maçı oldu. Oyunsonuna piyon önde giren IM Atalık, oyunsonunda rakip şaha baskı yapsa da rakibinin yarattığı geçer piyon sonucunda hamle tekrarı yaparak yarım puan ile yetinmek zorunda kaldı. 6. turda ise IM Atalık bir başka genç sporcumuz Çiğdem Onur ile karşılaştı. Açılışta rakibinin vezir kanadında bağlı geçer yaratmasına izin veren sporcumuz sonrasında bu piyonları baskı yaparak kazanmayı başardı ve sonrasında da galibiyeti hanesine yazdırdı. 2. masada oynanan WFM Sude Hereklioğlu – WIM Çadır Nelli Aleksanyan maçında beyazlar b hattını açarak rakibine baskı yapmaya çalıştı ve agresif oyunu ile inisiyatifi eline aldı. Siyahlar ise rakibinin bu planına şah atağı ile yanıt verdi ve maçın kazananı WIM Aleksanyan oldu.

Turnuvanın 7. turunda ise ilk 5 masadaki eşleşmeler şu şekilde; IM Ekaterina Atalık – WIM Çadır Nelli Aleksanyan, Hafize Demirtaş – WCM Safiye Öykü İnce, Nino Kalaycı – Çiğdem Onur, Hayrun Nisa Şahin – WCM Gülce Nehir Kara, WFM Sinem Çağla Gündoğan – WFM Sude Hereklioğlu

7. turu yarın 15.00’da başlayacak olan şampiyonada mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Turnuva sayfası: http://kadinlar2020.tsf.org.tr/

Fotoğraf Galerisi: 1. Gün - 2. Gün - 3. Gün - 4. Gün