Mobile menu

Kadınlarda 4 Tur Geride Kaldı

img 20200304 1516202020 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda 4. tur bugün 19:23’te sona erdi. Üst masalardaki eşleşmelerde gittikçe güç dengelerinin yerleşmesiyle beraber mücadelelerdeki çekişme de üst düzeye çıktı. Yoluna kayıpsız devam eden tek sporcu ise sürprize mahal vermeyen IM Ekaterina Atalık oldu.

 

4. turda siyah taşlarla WCM Defne Sade ile karşılaşan Atalık, rakibinin d3 ve a3’lü İspanyol devam yoluna karşı klasik dizilimle cevap verdi. İlerleyen aşamada Fg4 ve Ad4 ile fil çifti avantajını ele alan uluslararası usta, rakibinin planladığı bir taktik sekansta kaçırdığı 22...h6! ara hamlesi sonrasında üstünlüğünü iyice artırdı ve galibiyete uzandı. 2. masada WIM Nelli Aleksanyan Çadır’a karşı uzun bir süre kazanç için zorlayan WFM Sinem Çağla Gündoğan, 61...Fe8?? ile önerilen piyon finalini berabere olarak değerlendirerek önemli bir fırsatı kaçırmış oldu. Oyunda oluşmayan diyagram pozisyonunda artık tempo ile opozisyonun ele geçirilmesi temalı beyazların c4!! fikri, genç sporcu Sinem Çağla Gündoğan için liderliği paylaşmak anlamına gelebilirdi.

555

3. masada beraberlikle sonuçlanan WFM Sude Hereklioğlu – Çiğdem Onur partisi, WCM Emel Kaya ve WCM Safiye Öykü İnce’nin aldığı galibiyetlerin ardından lider Ekaterina Atalık’ı 3.5 puanla takip eden 6 sporcu bulunuyor.

Turnuvada yarın çift tur günü. 5. tur saat 10:00’da 6. tur ise 17:00’de başlayacak. Mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Turnuva sayfası: http://kadinlar2020.tsf.org.tr/

Fotoğraf Galerisi: 1. Gün - 2. Gün - 3. Gün