Mobile menu

Kadınlar'da İkinci Gün

img 20200303 165942 1Ankara, Grand Otel'de gerçekleşen 2020 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasında bugün 2. ve 3. tur karşılaşmaları oynandı. 73 sporcumuzun kıyasıya mücadele ettiği şampiyonada daha ilk turlardan sürpriz denebilecek sonuçlar gelmeye başladı.

Turnuvanın 2. turunda favori sporcular genellikle rakiplerini mağlup etmeyi başardı. 10. masada Simay Tanır kuvvetli rakibi karşısında galibiyete uzanırken, 3. masada Duru Akın – WCM Gülenay Aydın ve 7. masada WCM Emel Kaya – Elifnaz Akat maçları beraberlik ile sonuçlandı. Turnuvanın 3. turuna baktığımızda ise ilk 6 masada beyaz taşlar ile oynayan sporcuların maçlarını kazanması turun en dikkat çekici noktası oldu. 2. masada İstanbul Şampiyonu unvanı ile yarışan WFM Sinem Çağla Gündoğan ile Handenur Şahin arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. İki tarafın da zaman sıkışmasına girip gelgitlerin yaşandığı maçta kazanan taraf ise WFM Sinem Çağla Gündoğan oldu.

Turnuvada 3 turun ardından ise IM Ekaterina Atalık, WIM Çadır Nelli Aleksanyan, Çiğdem Onur, WCM Defne Sade, WFM Sinem Çağla Gündoğan ve WFM Sude Hereklioğlu yollarına tam puan ile devam ediyorlar. İlk 3 masadaki eşleşmeler ise şu şekilde; WCM Defne Sade – IM Ekaterina Atalık, WFM Sinem Çağla Gündoğan– WIM Çadır Nelli Aleksanyan, WFM Sude Hereklioğlu – Çiğdem Onur.

Oldukça heyecanlı geçecek karşılaşmalara sahne olacak şampiyonanın 4. turu yarın saat 15.00’de başlayacak.

Turnuva sayfası: http://kadinlar2020.tsf.org.tr/

Fotoğraf Galerisi: 1. Gün - 2. Gün