Mobile menu

Aeroflot Açık Sona Erdi

ek acklama 2020-01-29 195910Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Aeroflot Açık Satranç Turnuvası dün oynanan maçların ardından sona erdi. Turnuvada ülkemiz adına en başarılı performans GM Mustafa Yılmaz'dan geldi. A kategorisinde oynadığı 9 maçtan 6 puan toplayan Yılmaz, bu sonuçla 2695 performans ve +10.5 elo kazancı sağladı. Aynı zamanda turnuvanın final sıralamasında liderin yarım puan gerisinde 5. ile eş puanlı 9. olarak tamamladı.

GM Yılmaz adına en zor partilerden biri de 9. turdaki rakibi Hint büyük usta GM Baskaran Adhiban(2654) maçıydı. Beyaz taşlarla klasik bir f4'lü Benoni avantajı elde eden Yılmaz, rakibinin hamle tekrarına razı olduğu bir konumda kazanca zorlamak için fazlaca düşününce rakibine önemli bir fırsat vererek hafif kötü duruma düştü. Bu üstünlüğü kullanarak liderliğe ortak olmak için inanılmaz bir çaba gösteren Adhiban, büyük ustamızın müthiş dirençli savunmasıyla karşılaşınca bir türlü kilidi açmayı başaramadı ve sporcular 110 hamle sonunda masadan yarımşar puanla ayrıldılar. Bu sonuçla Mustafa Yılmaz, son zamanlarda gösterdiği başarılı turnuva performanslarına bir yenisini eklemiş oldu.

A kategorisindeki bir diğer temsilcimiz GM Vahap Şanal kendi seviyesinde karşılaştığı rakip ortalamasına karşı son iki maçta aldığı 1.5 puanla 9'da 4.5 ile yüzde elli performansı sağlamayı başardı. Turnuvayı istedikleri gibi geçiremeyen temsilcilerimiz IM Cem Kaan Gökerkan 3, GM Emre Can 2 puanla tamamladı.

B kategorisindeki temsilcimiz IM Işık Can da tıpkı Vahap Şanal gibi kendi ratingi ile hemen hemen aynı performansı yaparak turnuvayı tamamladı. Temsilcimiz bu sonuca 9 maçta aldığı 3 galibiyet 2 mağlubiyet ve 4 beraberlikle 5 puana sahip olarak ulaştı.

C kategorisindeki sporcularımızdan Hakan Yaramış turnuvayı 5 puanla tamamlarken Işıl Can ve Eylül Çelik 4.5, Selim Çıtak 4, Emre Tınarlıoğlu ve Yağmur Bolu ise 3.5 puana ulaştı.

Turnuvada ülkemizi temsil eden tüm sporcularımıza yürekten teşekkür ediyoruz.

Haber: Mert Tırak

Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr508930.aspx?lan=8&art=1&rd=9&fedb=TUR