Mobile menu

Graz Açık Sona Erdi

jkhkjhkknAvusturya’da düzenlenen Uluslararası Graz Açık Satranç Turnuvası geçtiğimiz hafta sonu sona erdi. Ülkemizi temsil eden sporcularımızdan WGM Kübra Öztürk 9 maçta aldığı 6 puanla turnuvada 18. sırayı paylaşırken FM Tuna Tuncer ve WFM Sıla Çağlar 5 puanla tamamladı.

Oldukça etkileyici bir sonuç elde eden Kübra Öztürk özellikle beyaz taşlarla 5’te 4.5 yaparak dominant bir performans ortaya koydu. Mağlup ettiği isimler arasında IM Florian Poetz(2425), IM Alexandru-Vasile David(2436) ve IM Evgenios Ioannidis(2399) bulunan sporcumuz, ulaştığı 6 puan ve 2465 rating performans ile daha önce tamamladığı IM normlarına bir yenisini eklemiş oldu. Bir diğer temsilcimiz Tuna Tuncer ise turnuvaya yaptığı iyi başlangıcın ardından 4 ve 5. turlardan beraberlikle ayrıldı. 6 ve 7. maçlarını kazanarak tekrar üst gruba yaklaşan Tuncer, Rus GM Stanislav Novikov(2531)’a mağlup olduktan sonra aldığı beraberlikle birlikte şampiyonayı 6 puan ile tamamladı.

Genç sporcumuz Sıla Çağlar için ise turnuvayı inişli çıkışlı diye nitelendirmek herhalde yanlış olmaz. İlk üç turda istediği başlangıcı yapamayan sporcumuz, sonraki 3 turda müthiş bir ivme yakalayarak 3 galibiyet aldı. Kuvvetli rakipleri GM Karthikeyan(2406) ve IM Horvath(2450)’a mağlup olan temsilcimiz son maçını kazanarak 5 puana ulaştı.

Güçlü açık turnuvanın şampiyonu, daha önce ülkemiz Süper Ligi’nde genç masada da oynayan Ukraynalı GM Kirill Shevchenko(2580) oldu. 6.5 puanla girdiği son turda Peru’lu GM Alcantara Martinez(2617)’i mağlup eden Shevchenko, yarım puan farkla şampiyonluğa uzandı. 7 puanlı 5 sporcu ikinci sırayı paylaşırken 2. ve 3. eşitlik bozma sonucu GM Evgeny Vorobiov(2520) ve GM Valentin Dragnev(2549) olarak belirlendi.

Turnuvada ülkemizi temsil eden Kübra Öztürk, Tuna Tuncer ve Sıla Çağlar’a teşekkür ediyor, sonraki turnuvalarında başarılar diliyoruz.

Haber: Mert Tırak

Sunuçlar: http://chess-results.com/tnr464660.aspx?lan=8&art=1&rd=9&fedb=TUR&flag=30