Mobile menu

Cannes Açık Sona Erdi

fotoramcannes2020 Uluslararası Cannes Açık Satranç Turnuvası dün oynanan 9. tur maçlarının ardından sona erdi. Turnuvada yarışan temsilcilerimizden IM Enes Tanrıverdi 6 puan toplarken Ali Polatel 3.5 puanda kaldı.

Oldukça çekişmeli mücadelelere sahne olan şampiyonada Enes Tanrıverdi, favori olduğu ilk 4 maçtan pozitif skorla ayrılınca 5. turda Fransız sporcu Guillaume Lamard(2472)'ın rakibi oldu. Bu maçtan ve devamında karşılaştığı bir diğer kuvvetli rakibi ile oynadığı partiden beraberlikle ayrılan Enes, son 3 turdan da 2 galibiyet çıkararak 6 puana ulaştı. Sporcumuz bu sonuçla turnuvayı 15. sırada tamamladı.

Turnuvadaki bir diğer temsilcimiz Ali Polatel ise turnuvaya sakin bir başlangıç yaptı ve ilk 5 maçın sonunda 2.5 puan topladı.Üst sıralara doğru bir atak yapmak istediği 6. maçtan mağlubiyetle ayrılarak demoralize olan sporcumuz kalan 3 maçtan 1 puan çıkarabildi ve turnuvayı 3.5 puanla tamamladı.

Turnuvanın galibi Grandmaster unvanına hak kazanan tarihin en genç ikincinci sporcusu titrini de elinde bulunduran 13 yaşındaki Hint GM Dommaraju Gukesh(2542) oldu. Son maçta birinci masada IM Harutyun Barseghyan(2448)'i yenerek 7.5 puana ulaşan şampiyon Gukesh'i 7 puanla Çinli GM Chongsheng Zeng ve Fransız sporcu FM Lamard Guillaume takip etti.

Turnuvada yarışan sporcularımız Enes Tanrıverdi ve Ali Polatel'i yürekten tebrik ediyor, sonraki turnuvaları için başarılar diliyoruz.

Haber: Mert Tırak

Final Sıralama: http://www.echecs.asso.fr/Resultats.aspx?URL=Tournois/Id/49680/49680&Action=Ga