Mobile menu

Kupada Final Zamanı

ek acklama 2020-02-01 1815312020 Satranç Türkiye Kupası’nda 10. tur bugün 19:42 itibarıyle tamamlandı. Son tura girilirken liderlik koltuğunu 8 puanla paylaşan 5 isim bulunmakta. Bu isimler eşitlik bozma avantajına göre sırasıyla IM Mert Yılmazyerli, FM Ataberk Eren, FM Emirhan Tarlabaşı, IM Melih Yurtseven ve IM Deniz Özen.

10. turda birinci masa mücadelesinde IM Deniz Özen ve FM Ataberk Eren karşılaştı. Dört at açılışında ilginç 4.a3’ü tercih eden Özen, çok geçmeden rakibine kompanzasyon vermeksizin bir piyon avantajı elde etmeyi başardı. Sıkışık bir pozisyonda karşı şans elde etmeye çalışan Eren’e 22. hamlede vezir değişimi önererek rakibinin rahatlamasını sağlayan Özen, avantajını kaybetti ve mücadeleden yarım puanla ayrılmak durumunda kaldı.

İkinci masada son iki maçta yakaladığı galibiyet serisiyle motivasyonunu geri kazanan IM Melih Yurtseven, aldığı sansasyonel galibiyetlerle adından söz ettiren genç sporcu Yiğit Pektaş ile karşılaştı. Oldukça kontrollü bir oyun ortaya koyan Yurtseven, oluşan ilginç piyon yapısında pozisyonunu daha rahat geliştirme olanağı bulan taraf oldu. Vezirini güvensiz vezir kanadına götürerek riskli bir yol izleyen Pektaş, çok geçmeden kayıp konuma geçti ve masadan puansız ayrıldı.

Üçüncü masadaki Murat Yelligedik – IM Mert Yılmazyerli partisinde uluslar arası ustanın 1.e4’e karşı tercihi, artık kendisiyle özdeşleşen Modern savunması oldu. Her ne kadar tahmin edilebilir bir açılış seçimi olsa da açılışın zengin stratejik motiflerine hakim olan Yılmazyerli, çok geçmeden avantajlı bir pozisyon elde etti. Birincilik yarışı için kararlı olduğunu gösteren Yılmazyerli, 36 hamlenin sonunda galibiyete ulaştı.

Altıncı masada FM Emirhan Tarlabaşı, bir önceki turun lideri CM Şiar Yaran’ı mağlup edince zirvedeki beş isim şekillenmiş oldu. Final turunun eşlendirmesi IM Mert Yılmazyerli – IM Deniz Özen, FM Emirhan Tarlabaşı – IM Melih Yurtseven, FM Ataberk Eren – FM Selim Çıtak olarak gerçekleşti.

Turnuvanın 11. ve son turu yarın saat 10:00’da başlayacak.

Heyecan dolu final turu öncesi tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Fotoğraf Galerisi

Turnuva Sayfası: http://tk2020.tsf.org.tr/