Mobile menu

Kupada Son 3 Tur Öncesi Lider Şiar Yaran

ek acklama 2020-01-30 223648Antalya Belek’te oynanan 2020 Satranç Türkiye Kupası’nda 7. ve 8. turlar bugün tamamlandı. Üst masalardaki sporcuların temkinli davrandığı turların ardından 8 maçta topladığı 7 puanla CM Şiar Yaran, tek başına liderlik koltuğuna yerleşti.

Sabah turunda üst masalardaki maçlar oldukça barışçıl bir şekilde sonuçlandı. Hızlı bir beraberliğin çıktığı birinci masa mücadelesi FM Ataberk Eren – CM Şiar Yaran da dahil olmak üzere ilk 12 masanın 10’unda taraflar yenişemedi. 5 puanlı Deniz Özen ve Volkan Sevgi’nin galibiyet alarak üst gruba katılmasıyla 1. sırayı paylaşan 5 sporcu oldu.

Öğleden sonraki turda da ilk iki masada tablo çok farklı seyretmedi. FM Alparslan Işık – IM Deniz Özen ve FM Volkan Sevgi – FM Ataberk Eren maçlarında taraflar üst üste gelen çift turun da yorgunluğuyla oyunun erken safhasında beraberlikte anlaştı. Durumun böyle gelişmesi 6 puanlı bir diğer isim olan CM Şiar Yaran için de bir fırsat oldu. Oynadığı her partide satrançtan keyif aldığını hissettiren Yaran, FM Kayra Kamer karşısında İngiliz açılışını tercih etti. Objektif bakıldığında erkenden kazanç konuma geçmiş gibi görünse de son derece kompleks bir mücadeleye dönüşen oyunu son derece iyi ele alan Yaran, 42 hamlenin sonunda galibiyete ulaşarak liderlik koltuğuna oturdu.

Berabere kalan üst grubun dışında 8. tur maçlarını kazanarak 6.5 puana ulaşan isimler IM Mert Yılmazyerli, Kıvanç Karaoğlan, CM Göktan Yılmaz, FM Selim Çıtak ve Yiğit Pektaş oldu. 6 puanla lideri bir puan geriden takip eden isimler arasında kuvvetli uluslar arası ustalar Melih Yurtseven ve Ege Köksal’ın da olduğu düşünülünce bizi oldukça heyecanlı üç tur beklediğini söylemek yanlış olmaz.

9. turu yarın 15:00’te başlayacak olan turnuvada yarışan tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Fotoğraf Galerisi

Haber: Mert Tırak

Turnuva Sayfası: http://tk2020.tsf.org.tr/