Mobile menu

Kupada İlk Yarı Sona Erdi

img 20200129 161543Antalya Belek’te oynanan 2020 Satranç Türkiye Kupası’nda 6. tur geride kaldı. Liderlik kürsüsünü 5.5 puanı bulunan 3 sporcu: FM Alparslan Işık, FM Ataberk Eren ve CM Şiar Yaran paylaşıyor.

Turnuvanın 5. turu oldukça heyecanlı mücadelelere sahne oldu. IM Melih Yurtseven’i mağlup eden FM Ataberk Eren ve CM Göktan Yılmaz’ı mağlup eden FM Alparslan Işık, 6. tura girilirken tam puanlarını koruyarak önemli bir avantaj elde etti. Böylece 6. turda birbirlerinin rakibi oldular. Oldukça başabaş eşleşmelere sahne olan 6. turda ise ilk 10 masada yalnızca iki maç taraflardan birinin üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

4. masada Bahadır Özen’e karşı Ponziani açılışı seçerek sürpriz yapan Şiar Yaran, ilginç yaklaşımının karşılığını çok geçmeden almayı bildi. 14.c4!? dxc4?! 15.d4! ile inisiyatifi ele geçiren Yaran, 20. hamleye geçildiğinde tartışmasız kazanç bir pozisyon elde etti ve bir puana ulaştı.

Birinci masada ...a6 ve ...g6’lı Slav yaklaşımı ortaya koyan Ataberk Eren, rakibi Alparslan Işık’ın ciddi baskısına maruz kaldı. Dirençli bir performans gösteren siyahlar 40. hamleye gelindiğinde tehlikeyi atlattı ve taraflar beraberlikte anlaştı.

İlk 10 masanın diğer galibiyeti de FM Ekin Barış Özenir karşısında CM Halit Kaan Kesgin’den geldi. Karokan savunmasına karşı ele geçirdiği çift fil üstünlüğünü kusursuza yakın bir teknikle uygulamaya koyan Kesgin, pozisyonel avantajını materyal fazlasına ve sonunda galibiyete dönüştürdü.

Yarın 7. ve 8. turun oynanacağı kupanın 7. turu saat 10:00’da başlayacak. İlk 5 masada eşlendirme şu şekilde: FM Ataberk Eren – CM Şiar Yaran, IM Mert Yılmazyerli – FM Alparslan Işık, Muhammed Kaan Bacak – IM Deniz Özen, FM Kayra Kamer – CM Halit Kaan Kesgin, Yankı Kara – FM Volkan Sevgi.

Turnuvada mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Turnuva Sayfası: http://tk2020.tsf.org.tr/

FotoÄŸraf Galerisi