Mobile menu

Cebelitarık’ta Son İki Tura GM Yılmaz 6 Puan ile Beşinciliği Paylaşarak Giriyor

ek acklama 2020-01-29 195910Cebelitarık Ustalar’da GM Mustafa Yılmaz yedinci turdaki Pogonina galibiyetinin ardından sekizinci turda da kadın satrancının bir başka ünlü ismi Gürcü GM Hotenaşvili’yi alt etmeyi başardı ve tam zamanında aldığı bu iki galibiyetle son iki tura liderliği paylaşan Wang Hao, Esipenko, Maghsoodloo (Maksutlu) ve Paravyan dörtlüsünün hemen yarım puan arkasında giriyor. Bu turda oynayacağı Çeparinov’a karşı galip gelirse GM Yılmaz büyük ihtimalle son tur şampiyonluk için oynayacak.

 

Turnuvada harika bir performans gösteren GM Vahap Şanal ise sekizinci turda Alman GM Donchenko’ya karşı siyah taşlarla berabere yaptı ve puanını 5,5’a yükseltti. Şanal bu turda Romen GM Deac ile oynayacak ve kazanması halinde derece şansını devam ettirecek. Turnuvada talihsiz bir mağlubiyet ile başladıktan sonra geri dönmeyi başaran GM Emre Can da 5,5 puanlı başka bir isim. İngiliz GM Gordon’u yenen GM Can’ın bu tur rakibi GM Şanal’ın beşinci turda berabere kaldığı ünlü Fransız büyükusta Maxime Vachier-Lagrave.

Sıralamanın biraz daha altlarına baktığımızda ise 4,5 puanda GM Cemil Can Ali Marandi ve IM Ekaterina Atalık’ı görüyoruz. Dokuzuncu turda IM Atalık ünlü Rus GM Tregubov ile GM Ali Marandi ise İsrailli büyükusta Ori Kobo ile oynayacak.

29 Ocak Çarşamba günü TSİ 17:00’de başlayacak olan dokuzuncu turda oyuncularımıza başarılar diliyoruz!

Haber: Tarık Selbes

Resmi Site: https://www.gibchess.com

Sonuçlar: https://chess-results.com/tnr471965.aspx

Canlı Yayın: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/gibraltar-masters-2020#live