Mobile menu

Kupada 4 Tur Geride Kaldı

img 5907Antalya Belek’te oynanan 2020 Satranç Türkiye Kupası’nda 4. tur geride kaldı. Yavaş yavaş kızışmaya başlayan zirve yarışının ilk dört turunu kayıpsız atlatan 9 sporcu kaldı. Turnuvanın bir numaralı seribaşı IM Mert Yılmazyerli, teknik bir oyunsonu galibiyeti ile başarılı performansını sürdürdü.

 

Turnuvanın 4. turunda tam puanlı sporcular arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Öyle ki ilk 11 masada yalnızca IM Deniz Özen – FM Kağan Aydınçelebi ve CM Yağız Gallevci – FM Kayra Kamer maçları beraberlikle sonuçlandı. Bu turun kağıt üzerinde sürpriz sayılabilecek sonucuna imza atan isim CM Hür Yasin oldu. FM Okan Özsakallıoğlu’na karşı oldukça başarılı bir açılış ve oyun ortası performansı ortaya koyan tecrübeli sporcu, zaman baskısının da etkisi ile belli noktalarda avantajı elden kaçırma riski yaşadı. Ancak rakibinin son hatasını affetmeyen Hür Yasin, 42. Kh8! ile partiyi estetik bir biçimde noktaladı.

11111

4. turun en hızlı galibiyetlerinden biri 5. masada FM Volkan Sevgi’den geldi. Rakibi Yiğit Pektaş’ın atladığı 17. Aed6 taktik fikrini bir sonraki hamlede değerlendiren FIDE Ustası 21 hamlede büyük bir materyal kazancı elde ederek galibiyete uzandı.

Turnuvada yarın kritik 5. ve 6. turlar oynanacak. Zorlu mücadelelere sahne olması beklenen 5. tur saat 10:00’da başlayacak. Birinci masada beyaz taşlara sahip olan IM Yılmazyerli’nin rakibi kuvvetli sporculara karşı oldukça etkileyici performanslarıyla tanınan CM Şiar Yaran. İlk beş masanın diğer eşleşmeleri sırasıyla şu şekilde: FM Ataberk Eren – IM Melih Yurtseven, FM Emirhan Tarlabaşı – FM Volkan Sevgi, CM Göktan Yılmaz – FM Alparslan Işık ve IM Bahadır Özen – CM Hür Yasin.

Kupada yarışan tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

FotoÄŸraf Galerisi

Haber: Mert Tırak

Turnuva sayfası: http://tk2020.tsf.org.tr/