Mobile menu

Cebelitarık’ta Yedinci Tur: Şanal ve Yılmaz 5 Puanda

49452279422 4d3585b640 oCebelitarık Ustalar’da yedinci turun da tamamlanmasının ardından artık son üç tura giriliyor. Lider Esipenko’nun dinlenmeyi seçtiği turda Wang Hao, Maghsoodloo (Maksutlu) ve Paravyan kazanarak 6 puanda Esipenko’ya yetişti ve bu dört oyuncu sekizinci tura zirveyi paylaşarak giriyor.

Oyuncularımıza gelince, Vachier-Lagrave ile berabere kalıp ardından Le Quang Liem’i yenerek dikkatleri üzerine çeken Vahap Şanal bu turda Adaylar Turnuvası’nda oynayacak Rus büyükusta Kiril Alekseyenko (2704) karşısında beyaz taşlarla sağlam oynayarak taşların erken kırışıldığı bir oyun neticesinde beraberlik elde etti ve puanını 5’e yükseltti. İlk iki turdaki galibiyetlerinin ardından başladığı dört oyunluk berabere serisine bu tur Pogonina’yı yenerek son veren Mustafa Yılmaz da Şanal gibi puanını 5’e çıkarttı ve böylece her iki büyükustamız da 7-35. sıraları paylaşıyor.

Bu tur Tayvanlı IM Song ile berabere kalan Emre Can ve IM Sardana’yı yenen Cemil Can Ali Marandi 4,5 puanda turnuvayı sürdürüyor. IM Ekaterina Atalık ise bu tur Hintli GM Lalith’e kaybederek 3,5 puanda kaldı.

28 Ocak Salı günü TSİ 17:00’de başlayacak olan sekizinci turda oyuncularımıza başarılar diliyoruz!

Haber: Tarık Selbes

Resmi Site: https://www.gibchess.com

Sonuçlar: https://chess-results.com/tnr471965.aspx

Canlı Yayın: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/gibraltar-masters-2020#live