Mobile menu

Montebelluna Satranç Festivali Devam Ediyor

fotoram.io 7İlk ayağı 27 – 31 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen turnuva ile başlayan 4. Montebelluna Satranç Festivali’nin 2. ayağı 2 – 6 Ocak 2020 tarihlerinde İtalya’nın Montebelluna kasabasında düzenleniyor. İlk turnuvaya kıyasla biraz daha kuvvetli bir sporcu yelpazesine sahip olan bu turnuvada ülkemiz adına ise IM Cem Kaan Gökerkan, IM Deniz Özen, IM Melih Yurtseven, IM Işık Can, FM Ekin Barış Özenir, FM Ahmet Utku Üzümcü, FM Can Dolgun ve Özgün Şahin yarışıyor.

Ülkemizin genç yeteneği IM Işık Can, 2. turda IM Mikhail Demidov(2552) karşısında galibiyet elde ederek turnuvaya hızlı bir başlangıç yaptı. 4. turda da güçlü rakibi IM Evgeny Zanan(2503) ile berabere kalan sporcumuz 4 tur sonucunda 2,5 puan ile gayet güzel durumda yoluna devam ediyor. Bir başka genç sporcumuz FM Ekin Barış Özenir ise ilk turda IM Daniel Dardha(2458) karşısında galibiyet aldıktan sonra 3 kuvvetli rakibi ile de berabere kaldı ve 2,5 puana ulaştı. Daha ilk 4 turdan +15 Elo kazancı bulunan sporcumuz yoluna oldukça güzel bir şekilde devam ediyor.

Turnuvaya 11. sırada başlangıç yapan IM Cem Kaan Gökerkan, 4 tur sonucunda 2,5 puan ile üst masalardaki mücadelesine devam ediyor. İlk 3 turda rakipleri karşısında beraberlik almaktan kurtulamayan genç sporcumuz 4. turda yarım puan alma hakkını kullanarak kendini dinlendirdi ve 5. tura 2 puan ile giriyor. 2. turda GM Aleksander Delchev(2550) ile berabere kalarak turnuvaya gayet güzel bir başlangıç yapan IM Melih Yurtseven ise 2 puan ile 5. tura giriyor. Turnuvada yarışan diğer sporcularımıza baktığımızda ise FM Can Dolgun 1,5; FM Ahmet Utku Üzümcü ve Özgün Şahin ise 1 puan ile yollarına devam ediyorlar.

5. tur heyecanı yarın TSİ 12.00’de başlayacak olan turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak