Mobile menu

Rusya'da Yıldırım Zamanı

fotoram.io 5Rusya’nın Moskova şehrinde düzenlenen 2019 Dünya Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’nda dün biten Hızlı Satranç maçlarından sonra 29 Aralık'ta ise Yıldırım Satranç maçları oynandı. Erkeklerde 12 turun, kadınlarda ise 9 turun oynandığı günde GM Vahap Şanal 6,5, GM Mustafa Yılmaz 6 ile GM Emre Can 5 ve IM Ekaterina Atalık ise 3 puan ile yollarına devam ediyorlar.

 

Şampiyonanın ilk 5 turunda favori sporcular olan GM Yangyi Yu, GM Jan-Krzysztof Duda ve GM Peter Svidler ile karşılaşan GM Şanal, kuvvetli rakipleri karşısında baskın oyunu ile iyi konumlara ulaşsa da maalesef skor kağıdına yansıtamadı. Kalan maçlarda ise oldukça güzel sonuçlar elde eden büyükustamız özellikle günün son maçında GM Evgeny Postny karşısında çok güzel bir galibiyet elde etti ve günü 6,5 puan ile kapattı. İsrailli büyükustayı 4. turda ise bir diğer ustamız GM Mustafa Yılmaz mağlup etmeyi başarmıştı. Günün son 5 maçından ise 3 puan çıkartan sporcumuz günü 6 puan ile oldukça başarılı bir şekilde kapattı. Güne GM Gadir Guseinov ve GM Nikita Petrov galibiyetleri ile başlayan GM Emre Can gün boyunca üst düzey büyükustalar ile karşılaştı ve günün sonucunda da 6 puana ulaştı.

Hızlı satrançta aldığı tarihi başarıdan sonra yıldırım satrancında istediği sonuçları elde edemeyen IM Ekaterina Atalık, 9 turun sonucunda 3 puan ile günü kapattı. Yarın kalan 8 turun oynanacağı şampiyonada derece şansı çok fazla bulunmayan sporcumuz, yine de alacağı güzel sonuçlar ile şampiyonayı üst sıralarda tamamlayabilir. Sporcumuzun 10. tur rakibi ise WIM Silvia-Raluca Sgircea.

Yıldırım satranç heyecanı 30 Aralık 2019 tarihinde TSİ 14.00’te başlayacak olan maçlar ile devam edecek. Şampiyonada mücadele eden sporcularımıza başarılar dileriz.