Mobile menu

Dünya Hızlı ve Yıldırım Şampiyonası Başladı

fotoram.io 52019 Dünya Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası, 26 – 30 Aralık 2019 tarihleri arasında Rusya’nın Moskova şehrinde düzenleniyor. İlk 3 gün hızlı satranç şampiyonasının, son 2 günde ise yıldırım satranç şampiyonasının düzenleneceği bu büyük organizasyon bugün oynanan 5 hızlı satranç turu ile başladı. Açık kategoride 15 tur, kadınlar kategorisinde ise 12 tur üzerinden oynanacak olan şampiyonada ülkemizi ise Açık kategoride GM Vahap Şanal, GM Mustafa Yılmaz ile GM Emre Can ve kadınlar kategorisinde ise IM Ekaterina Atalık temsil ediyor.

Önceki senelerde oldukça başarılı performanslar sergileyen genç büyükustamız GM Vahap Şanal ise ilk günde istediği sonuçları alamadı ve günü 2 puan ile kapattı. Açık kategoride yarışan bir diğer büyükustamız GM Emre Can için de işler pek yolunda gitmedi, fakat sporcumuz 5. turda kuvvetli sporcu GM Ivan Cheparinov ile beraberek kalarak 2,5 puana ulaştı ve günü güzel bir şekilde kapattı.

Şampiyonanın ilk turunda Almanların kuvvetli sporcusu GM Georg Meier ile karşılaşan GM Yılmaz yarım puan ile şampiyonaya başladı. Sonrasında beyaz taşlar ile oynadığı 3 kuvvetli rakibinin karşısından da puansız bir şekilde ayrılsa da kalan maçlarını kazanarak ilk günü 1,5 puan ile kapattı.

Kadınlar kategorisinde 31. sırada başlangıç yapan IM Ekaterina Atalık, ilk turda sürpriz bir yenilgi alsa da sonrasında yakaladığı 3 maçlık galibiyet serisi ile tekrardan şampiyonluk yarışına katıldı. Özellikle 4. turda IM Davaademberel Nomin-Erdene ile karşılaşan sporcumuz, piyon geri girdiği oyunsonunda kalesi ile 7. yataya dalarak rakibini mağlup etmeyi başardı.  Sporcumuz 5. turda ise IM Zhansaya Abulmalik ile karşı karşıya gelecek.

Büyük heyecanın yarın TSİ 15.00’te başlayacak 6. tur maçları ile devam edeceği Hızlı Şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak