Mobile menu

Avrupa Hızlı Satranç Turnuvası Sona Erdi

img-20191203-wa01352019 Avrupa Hızlı Satranç Şampiyonası bugün oynanan 6 tur ile sona erdi. Çekişmeli turnuvayı eşitlik bozma üstünlüğü ile Ermenistan’dan GM Gabriel Sargissian kazanırken 10.5 puanlı diğer iki sporcu, Azeri GM Rauf Mamedov ve Rus GM Alexander Riazantsev zirvenin ortakları oldu.

Çetin mücadeleye sahne olan turnuvanın şampiyonunu belirleyen tur 13. ve son tur oldu. Siyah taşlarla oynayan GM Gabriel Sargissian’ın 2. masadaki rakibi geçtiğimiz yıl Aeroflot Açık’ı kazanarak adından söz ettiren ve aynı zamanda Talin’de ev sahibi durumunda olan GM Kaido Kulaots’tu. İspanyol açılışında 8.a4 b4 9.d4 Anti-Marshall devamyoluna karşı 10...Axe5’i seçerek erken safhada eşitliği yakalayan Ermeni büyük usta, sembolik bir avantajla girdiği oyunsonunda yavaş yavaş baskıyı artırarak masadan son derece teknik bir galibiyetle ayrılmayı başardı. 1. masada GM Rauf Mamedov’un GM Maxim Turov ile erken bir anlaşmalı beraberlik yapması ve 4. masada GM Alexander Riazantsev’in GM Igor Lysyj’i yenmesinin ardından 3 sporcu da 10.5 puana ulaştı. Eşitlik bozma puanları kürsü sıralamasını Sargissian, Mamedov, Riazantsev olarak belirledi.

Sporcumuz GM Vahap Şanal turnuvanın ikinci gününde oynadığı 6 maçtan 4.5 puan çıkardı. Sporcumuz her ne kadar arzu ettiği performansı ortaya koyamasa da 9/13 ile 20. sıraya ortak oldu. Temsilcimize yarın oyananacak olan Yıldırım Şampiyonası’nda başarılar diliyoruz.

Avrupa Bireysel Yıldırım Şampiyonası yine Estonya’nın Talin kentinde 3+2 zaman kontrolünde 11 çift tur İsviçre Sistemi ile yarın oynanacak. 1. tur Türkiye saati ile 11:00’de başlayacak.

Haber: Mert Tırak

Chess-results: http://chess-results.com/tnr480821.aspx?lan=8&art=0