Mobile menu

Türkiye Şampiyonası'nda 6 Tur Geride Kaldı

img 34176. turu geride kalan 2019 Türkiye Satranç Şampiyonası’nda Vahap Şanal fırtınası esmeye devam ediyor. 4. turda tur atlayan büyük usta oynadığı 5 maçı da kazanarak maç eksiği olmasına rağmen takipçileri GM Mustafa Yılmaz ve IM Mert Yılmazyerli’nin yarım puan önüne geçerek liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı.

İki büyük ustanın karşılaştığı maçta gülen taraf GM Kıvanç Haznedaroğlu’nu mağlup eden GM Vahap Şanal oldu. Kompleks bir pozisyon tercih eden Haznedaroğlu 20 hamlenin sonunda inisiyatifi formda rakibine kaptırdı ve bu noktadan sonra bir geri dönüş olmadı. Bir diğer kısa parti de IM Yılmazyerli ile CM Atilla Köksal Yüksel arasında oynandı. Tecrübeli rakibine karşı İskandinav savunması ve devamında uzun roku seçen Yüksel çok geçmeden tercihinden pişmanlık duydu çünkü beyazların doğal akan kanat saldırısına siyahlar aynı ivmede cevap veremedi.

Açılışın hemen ardından hızlıca kötüye giden bir diğer pozisyon da IM Ege Köksal’ın IM Cem Kaan Gökerkan’a karşı seçtiği şüpheli Fransız kurulumu sonucunda oluştu. Erken bir şekilde vezir kanadını kapatarak rakibinin şah kanadında oyunu geliştirmesine izin veren IM Köksal, IM Gökerkan’ın 33 hamlede galibiyete ulaşmasına engel olamadı. Günün en uzun mücadelesi iki genç sporcu Can Alp Cansun ve FM Kayra Kamer arasında gerçekleşti. Oyunsonuna ata karşı fil ve bir piyon avantajıyla giren FM Kamer, maçın 81. hamlesinde rakibine Ac3! ile ilginç bir beraberlik fikri verse de karşılıklı zaman sıkışmasında kaçan hamlelerin ardından masadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Lider Şanal’ı takip eden GM Mustafa Yılmaz, liderlik yarışında ufak bir yara aldı ve FM Volkan Sevgi’ye karşı siyah taşlarla masadan beraberlikle ayrıldı. Maçın hiçbir noktasında bir üstünlük kurmayı başaramayan büyük usta, rakibinin hafif üstün göründüğü 42. hamlede beraberlik teklif etti ve taraflar masadan yarımşar puanla kalktı.

Şampiyonanın 7. turu IM Can Arduman’ın canlı yayın ve analizleri ile yarın saat 15.00’te başlayacak.

Canlı yayın sırasında oyunlara ilişkin soru sormak ya da yorumlarını paylaşmak isteyen satrançseverler, #TR2019 etiketi ile Türkiye Satranç Federasyonu resmi Twitter hesabına (@TurkishChess) tweet atarak ya da resmi Facebook sayfasında ilgili gönderinin altına yorum yazarak bu heyecana ortak olabilirler.

Galeri: Açılış Töreni  - 1. Tur - 2. Tur - 5. Tur - 6. Tur

Turnuva Sayfası 

Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr491592.aspx?lan=8

Haber: Mert Tırak